Beroepsprofiel allround vakman gww

Als vakman gww leg je rioolconstructies aan van PVC, PE en beton. Je stelt putten en kolken en sluit deze op het riool aan. Daarnaast plaats je drainage en bemaling en voer je onderhoud uit aan het riool. Je leert in deze opleiding ook zelfstandig te werken in een ploeg en initiatief te nemen. Sta jij stil bij de kwaliteit van ons rioolstelsel en wegen en ben je gefascineerd door de Nederlandse infrastructuur? Volg dan de opleiding tot allround vakman gww niveau 3 van het Regio College.

Wat is een allround vakman gww 

Als allround vakman gww ben je specialist in riool- en grondwerk. Je doet (machinaal) grondwerkzaamheden, legt riolering en wegen aan en je maakt grondkerende constructies. Je bedient en onderhoudt machines zoals pompen en trilstampers en je werkt met elektrische en handgereedschappen. Ook geef je leiding aan je minder ervaren collega’s en je bewaakt de veiligheid op de werkplek.

Werkzaamheden 

Als vakman gww:

 • houd je je bezig met aanleg, onderhoud en reconstructie van diverse wegconstructies, grondwerken, oevervoorzieningen en wegverhardingen;
 • werk je buiten met de aanleg en onderhoud van riolering en drainage;
 • verdeel je de werkzaamheden en instrueer je collega's;
 • zorg je ervoor dat iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt;
 • geef je aanwijzingen aan de machinisten die de machines bedienen.

Competenties 

 • Technisch inzicht: je leest werktekeningen en je werkt met verschillend gereedschap;
 • Kwaliteitsgericht: goed werk afleveren vind je belangrijk en daarom controleer je je werk altijd goed;
 • Fysiek sterk: je weet van aanpakken en je werkt met zware materialen;
 • Samenwerken: je werkt intensief samen om grote klussen te klaren;
 • Leidinggeven: je minder ervaren collega’s stuur je aan;
 • Verantwoordelijk: je neemt je taken zoals het bewaken van de voortgang, veiligheid en kwaliteit serieus.

Waar kun je werken als allround vakman gww 

Tijdens en na de opleiding tot allround vakman gww, kun je aan het werk bij aannemers in de infra. Je opdrachtgevers zijn overheden zoals Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en gemeenten. Ook nutsbedrijven, havenbedrijven, Schiphol en kleinere bedrijven zijn regelmatig op zoek naar mensen met jouw kennis en kunde.

Doorstroommogelijkheden 

Heb je inmiddels werkervaring opgedaan als allround vakman gww, dan kun je, eventueel door het volgen van cursussen, doorgroeien naar functies zoals voorman/uitvoerder of werkvoorbereider/calculator.

Werktijden 

Je start vroeg, meestal werk je van 7 tot 16.00 uur. Heel soms werk je onregelmatig, bijvoorbeeld 's avonds en 's nachts.

Salaris 

Het startsalaris van een allround vakman gww ligt rond de € 2577,-  bruto per maand. Met de jaren groei je door in je functie en in salaris. Het gemiddelde salaris ligt op € 3486,- bruto per maand.

Als BBL-student wordt je opleiding vaak betaald door je werkgever en krijg je daarnaast nog een leerlingen-maandsalaris. De vergoeding kan verschillen per bedrijf, maar ligt ongeveer tussen de € 355,- en € 2.463,- bruto per maand.

CAO 

In de meeste gevallen werk je onder de cao Bouw & Infra. Lees hier meer over deze cao.

Wat je wellicht ook interessant vindt