Toerisme en recreatie

Wat je leert tijdens de opleiding

Of je nu werkt op de luchthaven, in een hotel of reisbureau, bij jou is de klant altijd koning. Je leert representatief te zijn, je kunt goed omgaan met mensen en vindt het leuk om klanten  te helpen en te informeren. Je geniet van onverwachte situaties en bent goed in het bedenken van oplossingen. Er wordt verwacht dat je goed Nederlands spreekt en verstaanbaar bent in het Engels. Daarnaast is het handig als je ook de basis van andere vreemde talen kent en je verstaanbaar kan maken tegenover de gast. Vanwege het internationale en representatieve karakter van je werk bieden wij als extra talen Spaans en Duits aan. Ook wordt er les in omgangsvormen, EHBO, visagie en basis horeca. Daarnaast verkennen wij het werkveld door lessen op locatie en nodigen we bedrijven bij ons uit op school. 

Werken in de toeristische sector

Na het afronden van de opleiding Toerisme en recreatie ben je communicatief goed ingesteld en maak je graag een praatje met reizigers. Je helpt reizigers op de luchthaven, ontvangt gasten in een hotel of recreatiebedrijf. Jij hebt direct contact met de klant en zorgt dat jouw gasten een goede en veilige vlucht tegemoet gaan. Meestal werk je in de frontoffice, dat betekent dat je bezoekers ontvangt. Dit kan zijn op de luchthaven, bij een evenement of achter de balie van een hotel. Informatie geven, vrijetijdsartikelen, reizen verkopen, klachten afhandelen, het hoort er allemaal bij. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn binnen deze sector laten we je kennis maken met verschillende werkvlakken zowel op locatie als op school. Hierover vertellen we nog meer in het beroepsprofiel leidinggevende travel & hospitality. Kies je voor de richting events? Dan bedenk je zelf de activiteiten voor een vrijetijdsorganisatie. Jouw enthousiasme en activiteiten breng je op een spontane manier over op de gast en zorg je voor een onvergetelijke belevenis.

Locatie Toerisme en recreatie-opleidingen

Alle toerisme en recreatie-opleidingen van het Regio College worden gegeven in Zaandam. Het adres is Cypressehout 99.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Leidinggevende events, leisure & hospitality 4 BOL Leidinggevende travel & hospitality 4 BOL Luchtvaartdienstverlener 4 BOL Zelfstandig medewerker events, leisure & hospitality 3 BOL Zelfstandig medewerker travel & hospitality 3 BOL