Uitvoerder infra

BBL, niveau 4

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Wegen, bruggen, tunnels of te wel de infrastructuur in Nederland is  van wereldkwaliteit. Dat moet ook wel met al die miljoenen mensen die er dagelijks gebruik van maken. Werk je al in de infra en wil je doorgroeien naar een kaderfunctie als uitvoerder of werkvoorbereider? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Hoe ziet de opleiding Uitvoerder infra eruit? 

Tijdens de opleiding tot uitvoerder infra leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan in de wereld van grond-, water en wegenbouw. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet ervaring op tijdens je werk (BBL).

Tijdens je opleiding leer je:

 • het werk/project voorbereiden; projectinformatie verzamelen, uitvoeringsinformatie samenstellen en overdragen en de materialen en middelen regelen en bestellen;
 • de uitvoering organiseren en coördineren, het KAM- en veiligheidsbeleid uitvoeren en personeel aansturen;
 • het werk controleren en bewaken, evenals de begroting, de voortgang en de kwaliteit;
 • leidinggeven bij infrastructurele werken.

BBL-opleiding 

Tijdens de opleiding tot uitvoerder infra werk je vier of vijf dagen per week bij een erkend leerbedrijf in de infra en ga je minimaal één dag (middag/avond) per week naar school bij het Regio College. Zoek je nog een leerbedrijf waar je kunt werken? Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.s-bb.nl

Keuzedelen 

Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit drie keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:

 • Inspelen op innovaties
 • Oriëntatie op ondernemerschap
 • Duurzaamheid in het beroep D

Vervolgopleiding uitvoerder infra 

Na de opleiding tot uitvoerder infra kan je doorstuderen. Een mogelijke vervolgopleiding is de hbo-opleiding Civiele techniek of een infra-opleiding KOB.

Praktische informatie 

Toelatingseisen 

 • mbo-diploma in de infra op niveau 3;
 • bij voorkeur mbo niveau 2 met meerdere jaren werkervaring.

 

Startdatum 

Deze BBL-opleiding in de infra heeft een vast instroommoment in september. De lessen worden in de middag/avonduren gegeven.

Duur opleiding  

3 jaar

Locatie 

Heerhugowaard

Kosten opleiding 

 • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde cursusgeld (BBL);
 • opleidingsgebonden leermiddelen± € 500,-.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Open dag uitvoerder bouw/infra 

Heb je interesse in de opleiding tot uitvoerder infra, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de infra-opleidingen en meld je aan.

Wat je wellicht ook interessant vindt