Proefstuderen? Loop een dag mee

Kom proefstuderen bij het Regio College.

Loop een dag(deel) mee op het Regio College

Wil je weten hoe het is om straks de opleiding van je keuze bij het Regio College te volgen? Kom proefstuderen! Loop een dag mee bij de opleiding en maak kennis met onze studenten en docenten. 

Hoe werkt proefstuderen

Je loopt een dag of dagdeel mee met de opleiding van jouw keuze. Je ervaart in praktijk hoe een les verloopt. Je zit in de klas met studenten die de opleiding al volgen en je maakt kennis met de docenten. Je maakt zelf, in overleg met je school, een afspraak bij de opleiding van jouw keuze.

We bieden ook de mogelijkheid aan bij sommige opleidingen om met andere proefstudeerders een praktijkles te volgen. Je volgt de les in een kleine groep buiten de reguliere lessen om. Ook zo maak je kennis met docenten en een aantal studenten die de opleiding al volgen.

Wanneer proefstuderen

Je kunt tot 1 mei een afspraak maken en proefstuderen. 

Zie je op het formulier geen keuzeoptie staan voor een datum? Je meldt je dan automatisch aan voor de vorm waarbij je een dag of dagdeel meeloopt* met onze studenten in een reguliere les. Nadat je je hebt aangemeld, neemt een docent contact met je op om een afspraak in te plannen.

Zie je op het formulier de optie staan voor een datum en de optie ‘een andere datum’? Als je voor een datum kiest, kies je voor de vorm waarbij je met andere proefstudeerders een praktijkles* volgt. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je per e-mail alle informatie. Kies je voor de optie ‘een andere datum’, dan kies je voor de vorm waarbij je een dag of dagdeel meeloopt met onze studenten in een reguliere les. Nadat je je hebt aangemeld, neemt de docent contact met je op om een afspraak in te plannen.

*Niet alle opleidingen kunnen proefstuderen aanbieden, het kan dus zijn dat jouw opleiding er niet bij staat.

Vragen?

Stuur een e-mail naar proefstuderen@regiocollege.nl.