Bouwkunde smart building

BOL, niveau 4

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Gebouwen worden steeds meer onderdeel van het Internet of Things. Online of zelfs helemaal automatisch kunnen allerlei functies van het gebouw worden aangestuurd. Denk bijvoorbeeld aan energiemanagement. Wat vandaag nieuw is, kan over een tijdje alweer ouderwets zijn. Bouw- en installatiebedrijven zijn daarom hard op zoek naar studenten die met deze technieken kunnen werken.

Hoe ziet de opleiding Bouwkunde smart building eruit? 

In de opleiding Bouwkunde smart building komen de richtingen elektrotechniek, installatietechniek, robotica en bouwkunde samen om toekomstgerichte gebouwen te bouwen. Je leert wat er voorbereid moet worden voor een slim, duurzaam gebouw. Dit maakt van jou een veelzijdige technicus die de nieuwste ontwikkelingen begrijpt en de duurzame en slimme systemen in het gebouw kan ontwerpen en tekenen. Ook leer je een smart infrastructuur in een leefomgeving opzetten en doe je kennis op over de automatisering van installaties.

BOL-opleiding 

Bij een BOL-opleiding ga je voor een groot gedeelte naar school en loop je daarnaast stage. Tijdens de opleiding tot bouwkundige smart builder loop je 5 weken stage in het eerste leerjaar (4 dagen per week), 20 weken in het tweede en derde leerjaar (4 dagen per week). In het vierde leerjaar loop je 20 weken vijf dagen per week de Proeve van bekwaamheid.

Van havo naar mbo

Voor veel havisten is het een logische stap: na de havo naar het hbo. Maar soms is een mbo-opleiding is een betere keuze. En je hoeft niet eens eerst de havo af te maken. Waarom zou je dat doen? Dit zijn de voordelen van een mbo-opleiding.

Vervolgopleiding Bouwkunde smart building 

Na de opleiding tot smart builder kun je doorstuderen aan het hbo. Mogelijke vervolgopleidingen zijn:

  • HTI-opleidingen (Hoger Technisch Instituut)
  • Bouwkunde
  • Built Environment

Praktische informatie 

Toelatingseisen 

  • Vmbo-diploma kl, gl of tl met wiskunde;
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo.

Startdatum 

Augustus

Duur opleiding  

4 jaar

Locatie 

Zaandam

Kosten opleiding 

  • Vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde cursusgeld (BBL);
  • Opleidingsgebonden leermiddelen: het eerste jaar ± € 700,00, het tweede jaar ± € 150,00 en het derde en vierde jaar ± € 75,00.

Meer over de opleidingskosten.

Open dag opleiding Bouwkunde smart building 

Heb je interesse in de opleiding, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Alle informatie rondom de open dagen.

Wat je wellicht ook interessant vindt