Vavo kosten

De vavo kosten zijn afhankelijk van jouw situatie en leeftijd. Draagt jouw vo-school je over, dan zijn er geen kosten. Als dit niet het geval is verschilt het per leeftijd hoeveel je moet betalen voor les en boeken per schooljaar: 

Bij overdracht

Draagt jouw vo-school je over, dan zijn er geen kosten.

18-

Word je op 1 augustus of lopende het schooljaar 18 jaar, dan ben je een 18- student. Een 18- student hoeft geen les(cursus)geld te betalen, wél moet je zelf je boeken betalen. Reken op gemiddeld € 100,- per vak.

18+

Ben je op 31 juli 18 jaar of ouder, dan ben je een 18+ student. Je betaalt inschrijfgeld van €75,- , ongeveer 150 euro per vak en je betaalt de boeken (gemiddeld € 100,- per vak). Ben je deeltijder, oftewel volg je een paar vakken, dan kan je tegemoetkoming deeltijders aanvragen bij DUO. Ben je voltijder, met meer dan 21,5 uur les in de week, dan kan je tegemoetkoming scholieren aanvragen bij DUO.

Lesgeld terugkrijgen

Schrijf je je voor de 1e lesdag uit voor één of meer vakken, dan krijg je lesgeld terug. Zodra de lessen begonnen zijn is restitutie niet meer mogelijk. 

Overige kosten

Je betaalt 25 euro per jaar voor overige kosten.
Eventueel kun je examenbundels voor eigen rekening aanschaffen.

Reiskosten

Als je meer dan 10 kilometer van school woont, kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer. Dat betekent dat je geld kunt terugkrijgen voor je reiskosten wanneer je naar school gaat voor lessen of toetsen. Je kunt maximaal de kosten van een trajectkaart terugkrijgen. Hoe het precies werkt, wordt aan het begin van het schooljaar uitgelegd.