Opleiding Kapper

  • Bekijk de opleidingsfilm Kappen
    Bekijk de opleidingsfilm Kappen

We kijken allemaal wel eens in de spiegel van de kapper. Wie wil er niet vlot, trendy en goed verzorgd uitzien? Met een mooi kapsel voel je je lekkerder en zelfverzekerder. Jouw haarstijl heeft een grote invloed op de eerste indruk die anderen van je krijgen. Dus het moet er natuurlijk piekfijn uitzien. Wil je je haar lang, halflang of kort? Gekleurd, in de krul of juist stijl? De kapper kan je adviseren welk kapsel het beste bij je past maar geeft ook advies over hoe je je haar het beste kunt verzorgen. Maar een bezoekje aan de kapper is natuurlijk ook gewoon een verwenmoment. Het contact met de klanten, de creativiteit, de afwisseling en de vrijheid maken het vak van kapper aantrekkelijk. Dit vak verveelt nooit!

Dit ga je leren tijdens de kappersopleiding

Je bent tijdens je werk veel fysiek in contact met klanten, je behandelt klanten op een formele manier. Je bent een vertrouweling en dan komen er al snel persoonlijke verhalen naar voren. Jij bent dus voor alles integer. Verder ben je dienstverlenend en verzorgend, je leert omgaan met stress en kritiek wat tijdens je werk kan voorkomen. Ook heb je een goede dosis doorzettingsvermogen. Onder alle omstandigheden weet je beleefd en vriendelijk te blijven. Spreekt dit je aan? Dan is een kappersopleiding wat voor jou! Veel kappers gaan voor zichzelf werken nadat zij hun kapper diploma hebben behaald. Wil je ook voor jezelf gaan werken? Zorg ervoor dat je goed zelfstandig leert werken en initiatieven neemt. 

Open dag kappersopleiding mbo

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Haarstylist dame 3 BOL Kapper 2 BOL