Kapper

  • Bekijk de opleidingsfilm Kappen
    Bekijk de opleidingsfilm Kappen

We kijken allemaal wel eens in de spiegel van de kapper. Wie wil er niet vlot, trendy en goed verzorgd uitzien? Met een mooi kapsel voel je je lekkerder en zelfverzekerder. Jouw haarstijl heeft een grote invloed op de eerste indruk die anderen van je krijgen. Dus het moet er natuurlijk piekfijn uitzien. Wil je je haar lang, halflang of kort? Gekleurd, in de krul of juist stijl? De kapper kan je adviseren welk kapsel het beste bij je past maar geeft ook advies over hoe je je haar het beste kunt verzorgen. Maar een bezoekje aan de kapper is natuurlijk ook gewoon een verwen moment. 

Het contact met de klanten, de creativiteit, de afwisseling en de vrijheid maken het vak van kapper aantrekkelijk. Dit vak verveelt nooit!

Is de kappersopleiding iets voor jou?

Je vindt het leuk om met mensen om te gaan. Je hebt in je werk veel contact met je klanten, ook fysiek, en dat vind je een leuke kant van het beroep. Je bent een vertrouweling en dan komen al snel persoonlijke verhalen. Je bent dus voor alles integer. Verder ben je dienstverlenend en verzorgend. Vanzelfsprekend zie jij er zelf piekfijn uit. Je bent je eigen visitekaartje. Een flinke dosis stressbestendigheid en doorzettingsvermogen heb je ook nodig. Onder alle omstandigheden blijf jij beleefd en vriendelijk. Je werkt veel staand, dat is best pittig. Herken je jezelf hierin? Dan is een kappersopleiding wat voor jou! Veel kappers werken voor zichzelf. Wil jij dat ook? Dan moet je goed zelfstandig kunnen werken. 

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Kapper 2 BOL Hairstylist dame 3 BOL
Je moet elke maand zelf een model meenemen naar school om op...
Ik vind het leuk dat mensen blij de deur uitgaan met hun...