Opleidingsmanager

1,0 fte, team Verpleegkundige en Verzorgende, Alkmaar

Salaris schaal 12 cao mbo (max € 6.680,- bruto per maand op basis van een volledige aanstelling)

Ben jij die energieke, ervaren, coachende en empathische manager, die zichtbaar en duidelijk is, die zorgvuldig en snel communiceert, die besluitvaardig is en focus houdt op de te behalen resultaten? Kun je daarnaast zowel organiseren als structureren, het team faciliteren en tegelijkertijd de individuele teamleden stimuleren om zich verder te ontwikkelen, dan zijn wij op zoek naar jou!

Je werk

Als opleidingsmanager VenV ben je verantwoordelijk voor de uitvoering, ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs. Ook maak je deel uit van het managementteam van de sector. Samen met je mt-collega’s ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het sectorplan en de Kwaliteitsagenda. Vanuit een duidelijke visie op onderwijs, geef je kaders mee aan het team waardoor het team kan floreren en in zijn kracht komt te staan. Je vertaalt ontwikkelingen in het werkveld naar nieuw beleid en je bent voorwaardenscheppend en initiërend bij het ontwikkelen van nieuwe leervormen en maatwerktrajecten. Je bent in staat de koers te bewaken, waar nodig bij te sturen en het team in een optimale samenwerking tot het beste resultaat te laten komen.

Over de sector Gezondheid, Welzijn & Sport

De sector GWS wordt gevormd door diverse opleidingen binnen dit domein. We streven naar hoogwaardig, relevant en uitdagend onderwijs voor onze studenten. Ons doel is om studenten effectief te begeleiden en hen inzicht te geven in de betekenis van hun opleiding (beroep) binnen de context van het bedrijfsleven of organisaties. Voor onze partners in de regio (o.a. vo,  hbo, stagebedrijven) hebben we een helder profiel en worden we gezien als een betrouwbare samenwerkingspartner.
De kracht van de sector GWS ligt in onze gezamenlijke inspanningen. We geloven dat we van elkaar kunnen leren en door samen te werken bereiken we synergie die de kwaliteit van ons onderwijs én daarmee onze impact op de studenten versterkt.

Over het team

Team VenV maakt deel uit van de sector GWS. Het is een groot onderwijsteam met 41 medewerkers (26 fte) en bevindt zich op locatie Alkmaar. Het team is door de ontwikkeling naar een doorlopende leerlijn de afgelopen twee jaar volop in verandering geweest. Er is in het team hard gewerkt aan teamontwikkeling, een gezamenlijke visie op onderwijs, een goed pedagogisch klimaat en heldere teamplannen. Er wordt gewerkt met regisseursrollen in het team die o.a. gericht zijn op kwaliteit en planning & organisatie. Als manager heb je zorg en aandacht voor het team. Je weet wat er speelt en neemt het team mee in belangrijke beslissingen. In het nieuwe Talland College vanaf 1 augustus 2024, ga je ook steeds meer samenwerken met de V&V-opleidingen in Hoorn, Zaandam en Purmerend. Kortom voldoende uitdagingen!

Jouw profiel

Je bent bekend met het werkveld (gezondheidszorg), hebt kennis van onderwijs en zicht op het onderwijs van de toekomst (certificeren en flexibilisering van onderwijs). Je hebt humor, bent betrouwbaar en positief kritisch. Vanuit de verbinding weet je een bijdrage te leveren aan een professionele aanspreekcultuur. Je bent bedrijfsmatig sterk gericht op de basis op orde. Daarnaast ben je niet bang voor de noodzakelijke veranderkundige uitdagingen. Je bent besluitvaardig, analytisch en werkt procesmatig en transparant.

Verder neem je mee:

  • Hbo/wo werk- en denkniveau en kennis van het mbo-onderwijs;
  • minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring;
  • strategische denkkracht en senioriteit.

Ons aanbod

Het werkveld en je vak zijn continu in beweging. Daarom zetten we volop in op jouw ontwikkeling middels scholing en training binnen onze eigen academie en met het online platform Good Habitz.
Daarnaast kun je rekenen op prima arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • een uitdagende baan als opleidingsmanager bij een ambitieuze team voor 40 uur per week;
  • het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de periode van één jaar, met mogelijk uitzicht op een verlenging;
  • een salaris in schaal 12 als Opleidingsmanager A (maximaal € 6.680,- bruto per maand bij een volledig dienstverband). De inschaling is afhankelijk van je relevante (werk)ervaring en opleiding;
  • vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • collectieve verzekeringen;
  • aantrekkelijke regelingen op het gebied van vitaliteit en leefstijl;
  • de mogelijkheid om thuis te werken.

Over ons

Regio College en Horizon College gaan in schooljaar 2024-2025 samen verder als Talland College. Sinds 1 januari 2024 zijn we één stichting. Word je aangenomen, dan kom je in dienst van deze nieuwe stichting.

We zijn een onderwijsinstelling waar vernieuwend onderwijs wordt gemaakt met ruim 1.800 medewerkers voor meer dan 17.000 studenten. Op onze locaties in Noord-Holland, Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaanstad, verzorgen we meer dan 200 mbo-opleidingen. Hierin werken we nauw samen met organisaties en het bedrijfsleven. Ons college staat midden in de samenleving. Onze studenten en medewerkers hebben een diverse achtergrond met ieder eigen unieke talenten. De verschillen in mensen helpen ons nog beter onderwijs te geven. Bij ons krijg je het vertrouwen om te werken vanuit je expertise in samenwerking met elkaar.

Informatie en solliciteren

Voor informatie kun je je richten tot Anne Boertien, directeur van de sector Gezondheidszorg, Welzijn en Sport. E-mail: a.c.boertien@horizoncollege.nl. Herken je jezelf in het geschetste profiel solliciteer dan uiterlijk 11 juli 2024 op het volgend mailadres: m.groenewoud@horizoncollege.nl.