Menu
Over ons

Studentenraad

Waar houdt de Studentenraad zich mee bezig?

Als Studentenraad komen wij op voor de belangen van de studenten. Binnen het Regio College worden er belangrijke keuzes gemaakt, waar iedere student direct of indirect iets mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan: catering, het aantal lesuren, de bouw van een nieuwe gymzaal et cetera. Bij al deze beslissingen is het belangrijk dat de studenten worden gehoord. Dat is in het belang van de studenten, maar ook van het hele Regio College.

Aanmelden voor de Studentenraad

Wil je aanmelden voor de Studentenraad? Stuur dan een mail naar studentenraad@regiocollege.nl

Hoe is het om in de Studentenraad te zitten?

Als je in de Studentenraad zit, denk je mee over belangrijke zaken voor jou en jouw medestudenten. Bovendien doe je veel ervaring op met dingen waar je later in je loopbaan ook wat aan hebt, zoals jezelf presenteren, vergaderen of discussiëren over een belangrijk onderwerp. Natuurlijk moet je ook rekening houden met extra tijd naast je normale schoolwerk.

Heb je vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via de volgende wegen:

  • door ons een mail te sturen: studentenraad@regiocollege.nl;
  • door te bellen naar (075) 681 97 42;
  • door een brief naar ons te sturen (Cypressehout 99, 1507 EK Zaandam, t.a.v. studentenraad).

De leden van de Studentenraad:

 Sofie Telleman

Sofie Telleman - Voorzitter
Mijn naam is Sofie Telleman ik ben de voorzitter van de studentenraad. Ik ben 18 jaar en doe de opleiding pedagogisch medewerker aan het Regio College Purmerend. Momenteel zit ik in mijn tweede leerjaar en vind het erg leuk. Waarom ik besloten heb om in de studenteraad te gaan is omdat ik het heel erg leuk vind om betrokken te zijn bij de school, de studenten te helpen en de school te verbeteren waar ik kan.

 

Thijs Pancras - Vice voorzitter en secretaris
Op een mooie zonnige dag zit ik hier dan, de studenten te vertegenwoordigen. Ik had ook buiten op het terras  een lekkere koude cola kunnen drinken, maar dit is wat ik liever doe. Mijn naam is Thijs Pancras en ik volg de opleiding Apothekersassistent te Zaandam. Normaal ben ik van de lange teksten, maar speciaal voor deze keer zal ik het kort en krachtig houden. Wat is mijn doel in de SR? De studenten vertegenwoordigen. Wanneer is mijn doel bereikt? Op het moment dat studenten op een fijne en goede manier hun studie hebben afgerond. Samen met de andere leden van de SR wil ik er voor zorgen dat de studenten niet alleen een stem krijgen in de beslissingen, maar ook dat ze het gevoel hebben dat ze worden gehoord.

 Zeynep1

Zeynep Ozan
Mijn naam is Zeynep Ozan en ik ben 17 jaar oud. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding doktersassistente. Ik zit in de Studenteraad, omdat ik mijn stem wil laten horen. En ik wil ervoor zorgen dat studenten zich veilig en comfortabel voelen op school. 

 

Farhad Arachid
Ik ben Farhad en ik maak deel uit van de Studentenraad omdat ik vind dat er ruimte is voor verbetering op deze school, vanuit het perspectief van de leerlingen.
Een school is nooit perfect en daar wordt soms ook wat aan gedaan, maar docenten en andere werknemers op school zien bepaalde fouten/tekortkomingen/onduidelijkheden niet zoals wij studenten die wel zien en daar komt de Studentenraad van pas. We streven ten slotte allemaal naar een goede leeromgeving!

 Nurbanu

Nurbanu Sahin
Mijn naam is Nurbanu Sahin. Ik volg  de opleiding doktersassistente en zit in het tweede leerjaar. Ik hoor mijn medestudenten vaak onderling hun mening uitwisselen over school en hoe het nou anders kan, maar jammer genoeg komt niemand in actie om het te verwoorden. Ik wil de spreekbuis van de studenten zijn. Ik wil een luisterend oor bieden, helpen met hun klachten en hun wensen te realiseren.

Studentenraad Pascal Wortmann

Pascal Wortmann - docent
In een school lopen docenten, ondersteunend personeel en studenten rond, zij maken samen de school. Ik vind het belangrijk dat al deze groepen invloed kunnen uitoefenen op de gang van zaken op school. De Studentenraad doet dit namens de studenten en daar begeleid ik ze bij.

Voor mij geldt dat de Studentenraad een succes is als ze dingen weet te bereiken waar studenten tevreden over zijn en wat aan hebben. Waar de school ‘beter’ van wordt. Als we er samen in slagen om steeds weer nieuwe leden te werven, die het belangrijk vinden om mee te denken en mee te doen, is het nut van de Studentenraad voor mij bewezen.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Neem een kijkje bij het Regio CollegeNeem een kijkje bij het Regio College