Menu
Over ons

Studentenraad

Sinds 2012 worden studenten bij het Regio College vertegenwoordigd door een studentenraad, bestaande uit studenten van diverse opleidingen.

Waar houdt de studentenraad zich mee bezig?

Als studentenraad komen wij op voor de belangen van de studenten. Binnen het Regio College worden er belangrijke keuzes gemaakt, waar iedere student direct of indirect iets mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan: catering, het aantal lesuren, de bouw van een nieuwe gymzaal et cetera. Bij al deze beslissingen is het belangrijk dat de studenten worden gehoord. Dat is in het belang van de studenten, maar ook van het hele Regio College.

Verkiezingen

Ieder schooljaar zijn er verkiezingen voor de studentenraad. Uit iedere onderwijsafdeling worden er studenten gekozen. Zij vertegenwoordigen hun achterban in de raad. Sommige leden hebben een speciale taak, zoals voorzitter, notulist of pr-medewerker.  

Hoe is het om in de studentenraad te zitten?

Als je in de studentenraad zit, denk je mee over belangrijke zaken voor jou en jouw medestudenten. Bovendien doe je veel ervaring op met dingen waar je later in je loopbaan ook wat aan hebt, zoals jezelf presenteren, vergaderen of discussiëren over een belangrijk onderwerp. Natuurlijk moet je ook rekening houden met extra tijd naast je normale schoolwerk.

Heb je vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via de volgende wegen:

  • door ons een mail te sturen: studentenraad@regiocollege.nl;
  • door te bellen naar (075) 681 97 42;
  • door een brief naar ons te sturen (Cypressehout 99, 1507 EK Zaandam, t.a.v. studentenraad).

De leden van de studentenraad:


Maaike Matauschek (voorzitter)
Veerle Bergsma (vice-voorzitter)
Melanie Brevé (Notulist)

Daphania Adamus
Pascal Wortmann

Studentenraad Maaike Matuschek

Maaike Matauschek - Voorzitter
Mijn naam is Maaike Matauschek en ik ben 19 jaar oud. Ik ben de voorzitter van de Studentenraad. Ik volg de opleiding marketing en communicatie en zit in mijn derde jaar. Ik zit bij de Studentenraad omdat ik het belangrijk vind dat de stem van de studenten gehoord wordt en ik vind dat er veel verbeterd kan worden op school. E-mail: mmatauschek@edu.regiocollege.nl

Studentenraad Veerle Bergsma

Veerle Bergsma - Vice Voorzitter
Hee allemaal, ik ben Veerle Bergsma en ik ben 18 jaar. Momenteel doe ik de opleiding Middenkader Techniek Engineering Elektrotechniek. Ik ben vice-voorzitter van de
Studentenraad. De reden dat ik bij de Studentenraad zit is, dat ik het belangrijk vind dat studenten mee kunnen beslissen en mee kunnen denken over alle zaken die op school spelen. Ik denk dat er nog genoeg te verbeteren is en daar wil ik graag aan meewerken. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kan je altijd naar mij toe komen. Groetjes, Veerle.

Studentenraad Melanie Breve

Melanie Brevé - Notulist
Ik ben Melanie Brevé! Ik ben 17 jaar en ik doe de opleiding onderwijsassistent niveau 4 in Purmerend. Ik ben de notulist in de Studentenraad. Ik zit bij de Studentenraad omdat ik altijd geïnteresseerd ben in de nieuwste ontwikkelingen binnen de school. Ik vind het leuk om oplossingen te bedenken en vooral ook om de verbeteringen te zien. Ik ben heel erg gemotiveerd en ik houd ervan om alles netjes op een rijtje te hebben. Als je mij iets wilt vragen of vertellen, kom dan gerust naar mij toe!

 

Studentenraad Dahpinia Adamus

Daphania Adamus
Hallo mijn naam is Daphiana Adamus ik doe de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3. Mijn hobby's zijn tekenen en wandelen in de zomer. Ik zit in de Studentenraad omdat ik ooit eerder in de Studentenraad zat. Wij hebben toen verschil gemaakt en ik wil daar nu ook weer deel van uitmaken om de studenten een betere school te geven.

 Sabrina Strijker

Sabrina Strijker
Ik ben Sabrina en ik ben 18 jaar oud. Ik doe de opleiding vavo. Een school is er voor leerlingen. Deze leerlingen moet het mogelijk gemaakt worden om zich hier op school zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ik denk dat leerlingen op een andere manier naar problemen rondom school kijken dan volwassen. Ik zit in de Studentenraad omdat ik het belangrijk vind dat er naar de mening van leerlingen wordt geluisterd. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

 Rosalie Kats

Rosalie Kats
Beste allemaal, Mijn naam is Rosalie Kats en ik ben 18 jaar oud. De opleiding die ik volg is apothekersassistente in het eerste jaar. Hiervoor volgde ik ook de opleiding verpleegkunde. Mijn reden om deel te nemen aan de Studentenraad is dat het belangrijk is om samen verbeteringen te maken en nieuwe ideeën en plannen te laten op bloeien voor onze school. Heb je vragen of heb je een op- of aanmerking, dan kan je mij gerust even storen.

 Dilara Koc

Dilara Koc
Ik ben Dilara Koc en ik ben 20 jaar oud. Ik volg de opleiding pedagogisch medewerker/onderwijsassistente in Zaandam. Ik zit in de Studentenraad omdat ik het belangrijk vind om de studenten een beter school te geven. Ik ben heel erg gemotiveerd en wil mij hier graag voor inzetten!

Studentenraad Pascal Wortmann

Pascal Wortmann - Docent
In een school lopen docenten, ondersteunend personeel en studenten rond, zij maken samen de school. Ik vind het belangrijk dat al deze groepen invloed kunnen uitoefenen op de gang van zaken op school. De studentenraad doet dit namens de studenten en daar begeleid ik ze bij.

Voor mij geldt dat de Studentenraad een succes is als ze dingen weet te bereiken waar studenten tevreden over zijn en wat aan hebben. Waar de school ‘beter’ van wordt. Als we er samen in slagen om steeds weer nieuwe leden te werven, die het belangrijk vinden om mee te denken en mee te doen, is het nut van de Studentenraad voor mij bewezen.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure downloaden?Brochure downloaden?