Menu
Over ons

Studentenraad

Sinds 2012 worden studenten bij het Regio College vertegenwoordigd door een studentenraad, bestaande uit studenten van diverse opleidingen.

Waar houdt de Studentenraad zich mee bezig?

Als Studentenraad komen wij op voor de belangen van de studenten. Binnen het Regio College worden er belangrijke keuzes gemaakt, waar iedere student direct of indirect iets mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan: catering, het aantal lesuren, de bouw van een nieuwe gymzaal et cetera. Bij al deze beslissingen is het belangrijk dat de studenten worden gehoord. Dat is in het belang van de studenten, maar ook van het hele Regio College.

Verkiezingen

Ieder schooljaar zijn er verkiezingen voor de Studentenraad. Uit iedere onderwijsafdeling worden er studenten gekozen. Zij vertegenwoordigen hun achterban in de raad. Sommige leden hebben een speciale taak, zoals voorzitter, notulist of pr-medewerker.  

Hoe is het om in de Studentenraad te zitten?

Als je in de Studentenraad zit, denk je mee over belangrijke zaken voor jou en jouw medestudenten. Bovendien doe je veel ervaring op met dingen waar je later in je loopbaan ook wat aan hebt, zoals jezelf presenteren, vergaderen of discussiëren over een belangrijk onderwerp. Natuurlijk moet je ook rekening houden met extra tijd naast je normale schoolwerk.

Heb je vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via de volgende wegen:

  • door ons een mail te sturen: studentenraad@regiocollege.nl;
  • door te bellen naar (075) 681 97 42;
  • door een brief naar ons te sturen (Cypressehout 99, 1507 EK Zaandam, t.a.v. studentenraad).

De leden van de Studentenraad:


Rosalie Kats, Voorzitter

Melanie Brevé, Vice-voorzitter en Secretaris

Farhad Arachid

Maarten Telleman

Zeynep Ozan

Nurbanu Sahin

Jennifer de Bruin

Thijs Pancras

Pascal Wortmann, docent

 Rosalie Kats

Rosalie Kats - Voorzitter Beste lezer, mijn naam is Rosalie Kats en ik ben 19 jaar oud. De opleiding die ik volg is apothekersassistente in het tweede jaar. Ik ben de voorzitter van de Studentenraad van onze mooie school. Mijn deelname aan de Studentenraad was in april 2018, omdat ik vind dat de student centraal moet staan op school zo dat we samen voor verbetering kunnen zorgen. Mijn e-mail; RKats@edu.regiocollege.nl

 Studentenraad Melanie Breve

 Melanie Brevé - Vice-voorzitter en Secretaris
Ik ben Melanie Brevé! Ik ben 18 jaar en ik doe de opleiding onderwijsassistent niveau 4 in Purmerend. Ik ben de notulist in de Studentenraad. Ik zit bij de Studentenraad omdat ik altijd geïnteresseerd ben in de nieuwste ontwikkelingen binnen de school. Ik vind het leuk om oplossingen te bedenken en vooral ook om de verbeteringen te zien. Ik ben heel erg gemotiveerd en ik houd ervan om alles netjes op een rijtje te hebben. Als je mij iets wilt vragen of vertellen, kom dan gerust naar mij toe!

 Zeynep1

Zeynep Ozan
Mijn naam is Zeynep Ozan en ik ben 17 jaar oud. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding doktersassistente. Ik zit in de Studenteraad, omdat ik mijn stem wil laten horen. En ik wil ervoor zorgen dat studenten zich veilig en comfortabel voelen op school. 

 

Farhad Arachid
Ik ben Farhad en ik maak deel uit van de Studentenraad omdat ik vind dat er ruimte is voor verbetering op deze school, vanuit het perspectief van de leerlingen.
Een school is nooit perfect en daar wordt soms ook wat aan gedaan, maar docenten en andere werknemers op school zien bepaalde fouten/tekortkomingen/onduidelijkheden niet zoals wij studenten die wel zien en daar komt de Studentenraad van pas. We streven ten slotte allemaal naar een goede leeromgeving!

 Maarten

Maarten Telleman
Hallo, mijn naam is Maarten Telleman, ik ben 18 jaar en doe het derde jaar van de opleiding onderwijsassistent in Purmerend. Ik zit in de Studentenraad omdat ik graag wat wil doen voor mijn medeleerlingen en omdat ik het interessant vind om te weten wat er allemaal op school gebeurt.  

 Nurbanu

Nurbanu Sahin
Mijn naam is Nurbanu Sahin. Ik volg  de opleiding doktersassistente en zit in het tweede leerjaar. Ik hoor mijn medestudenten vaak onderling hun mening uitwisselen over school en hoe het nou anders kan, maar jammer genoeg komt niemand in actie om het te verwoorden. Ik wil de spreekbuis van de studenten zijn. Ik wil een luisterend oor bieden, helpen met hun klachten en hun wensen te realiseren.

 Jennifer

Jennifer de Bruin
Hoihoi, ik ben Jennifer en ik zit in de Studentenraad. Ik ben 17 jaar oud en zit in mijn 1e jaar van de opleiding Manager Retail. Ik ben bij de Studentenraad gekomen omdat ik graag mijn stem wil laten horen en die van mijn medestudenten. De Studentenraad is een leuke ervaring. Problemen en vragen onder studenten maken wij bespreekbaar, dus kom er ook zeker bij!

En het is natuurlijk altijd erg gezellig tijdens de vergaderingen!

 

Thijs Pancras
Op een mooie zonnige dag zit ik hier dan, de studenten te vertegenwoordigen. Ik had ook buiten op het terras  een lekkere koude cola kunnen drinken, maar dit is wat ik liever doe. Mijn naam is Thijs Pancras en ik volg de opleiding Apothekersassistent te Zaandam. Normaal ben ik van de lange teksten, maar speciaal voor deze keer zal ik het kort en krachtig houden. Wat is mijn doel in de SR? De studenten vertegenwoordigen. Wanneer is mijn doel bereikt? Op het moment dat studenten op een fijne en goede manier hun studie hebben afgerond. Samen met de andere leden van de SR wil ik er voor zorgen dat de studenten niet alleen een stem krijgen in de beslissingen, maar ook dat ze het gevoel hebben dat ze worden gehoord.

 

Studentenraad Pascal Wortmann

Pascal Wortmann - docent
In een school lopen docenten, ondersteunend personeel en studenten rond, zij maken samen de school. Ik vind het belangrijk dat al deze groepen invloed kunnen uitoefenen op de gang van zaken op school. De Studentenraad doet dit namens de studenten en daar begeleid ik ze bij.

Voor mij geldt dat de Studentenraad een succes is als ze dingen weet te bereiken waar studenten tevreden over zijn en wat aan hebben. Waar de school ‘beter’ van wordt. Als we er samen in slagen om steeds weer nieuwe leden te werven, die het belangrijk vinden om mee te denken en mee te doen, is het nut van de Studentenraad voor mij bewezen.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure downloaden?Brochure downloaden?