Menu
Over ons

Studentenraad

Sinds 2012 worden studenten bij het Regio College vertegenwoordigd door een studentenraad, bestaande uit studenten van diverse opleidingen.

Waar houdt de studentenraad zich mee bezig?

Als studentenraad komen wij op voor de belangen van de studenten. Binnen het Regio College worden er belangrijke keuzes gemaakt, waar iedere student direct of indirect iets mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan: catering, het aantal lesuren, de bouw van een nieuwe gymzaal et cetera. Bij al deze beslissingen is het belangrijk dat de studenten worden gehoord. Dat is in het belang van de studenten, maar ook van het hele Regio College.

Verkiezingen

Ieder schooljaar zijn er verkiezingen voor de studentenraad. Uit iedere onderwijsafdeling worden er studenten gekozen. Zij vertegenwoordigen hun achterban in de raad. Sommige leden hebben een speciale taak, zoals voorzitter, notulist of pr-medewerker.  

Hoe is het om in de studentenraad te zitten?

Als je in de studentenraad zit, denk je mee over belangrijke zaken voor jou en jouw medestudenten. Bovendien doe je veel ervaring op met dingen waar je later in je loopbaan ook wat aan hebt, zoals jezelf presenteren, vergaderen of discussiëren over een belangrijk onderwerp. Natuurlijk moet je ook rekening houden met extra tijd naast je normale schoolwerk.

Heb je vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via de volgende wegen:

  • door ons een mail te sturen: studentenraad@regiocollege.nl;
  • door te bellen naar (075) 681 97 42;
  • door een brief naar ons te sturen (Cypressehout 99, 1507 EK Zaandam, t.a.v. studentenraad).

De leden van de studentenraad:


Rosalie Kats - voorzitter

Melanie Brevé (Notulist)

Dilara Koc

Farhad Arachid

Maarten Telleman


Pascal Wortmann

 Rosalie Kats

Rosalie Kats - Voorzitter Beste lezer, mijn naam is Rosalie Kats en ik ben 19 jaar oud. De opleiding die ik volg is apothekersassistente in het tweede jaar. Ik ben de voorzitter van de studentenraad van onze mooie school. Mijn deelname aan de studentenraad was in april 2018, omdat ik vind dat de student centraal moet staan op school zo dat we samen voor verbetering kunnen zorgen. Mijn e-mail; RKats@edu.regiocollege.nl

 Studentenraad Melanie Breve

 Melanie Brevé - Notulist
Ik ben Melanie Brevé! Ik ben 17 jaar en ik doe de opleiding onderwijsassistent niveau 4 in Purmerend. Ik ben de notulist in de Studentenraad. Ik zit bij de Studentenraad omdat ik altijd geïnteresseerd ben in de nieuwste ontwikkelingen binnen de school. Ik vind het leuk om oplossingen te bedenken en vooral ook om de verbeteringen te zien. Ik ben heel erg gemotiveerd en ik houd ervan om alles netjes op een rijtje te hebben. Als je mij iets wilt vragen of vertellen, kom dan gerust naar mij toe!

 Dilara Koc

Dilara Koc Ik ben Dilara Koc en ik ben 20 jaar oud. Ik volg de opleiding pedagogisch medewerker/onderwijsassistente in Zaandam. Ik zit in de Studentenraad omdat ik het belangrijk vind om de studenten een beter school te geven. Ik ben heel erg gemotiveerd en wil mij hier graag voor inzetten!

 

 

Farhad Arachid
Ik ben Farhad en ik maak deel uit van de studentenraad omdat ik vind dat er ruimte is voor verbetering op deze school, vanuit het perspectief van de leerlingen.
Een school is nooit perfect en daar wordt soms ook wat aan gedaan, maar docenten en andere werknemers op school zien bepaalde fouten/tekortkomingen/onduidelijkheden niet zoals wij studenten die wel zien en daar komt de studentenraad van pas. We streven ten slotte allemaal naar een goede leeromgeving!

 

Maarten Telleman
Hallo, mijn naam is Maarten Telleman, ik ben 18 jaar en doe het derde jaar van de opleiding onderwijsassistent in Purmerend. Ik zit in de studentenraad omdat ik graag wat wil doen voor mijn medeleerlingen en omdat ik het interessant vind om te weten wat er allemaal op school gebeurt.  

Studentenraad Pascal Wortmann

Pascal Wortmann - Docent
In een school lopen docenten, ondersteunend personeel en studenten rond, zij maken samen de school. Ik vind het belangrijk dat al deze groepen invloed kunnen uitoefenen op de gang van zaken op school. De studentenraad doet dit namens de studenten en daar begeleid ik ze bij.

Voor mij geldt dat de Studentenraad een succes is als ze dingen weet te bereiken waar studenten tevreden over zijn en wat aan hebben. Waar de school ‘beter’ van wordt. Als we er samen in slagen om steeds weer nieuwe leden te werven, die het belangrijk vinden om mee te denken en mee te doen, is het nut van de Studentenraad voor mij bewezen.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure downloaden?Brochure downloaden?