Studentenraad

Waar houdt de studentenraad zich mee bezig?

Als studentenraad komen wij op voor de belangen van de studenten. Binnen het Regio College worden er belangrijke keuzes gemaakt, waar iedere student direct of indirect iets mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan: catering, het aantal lesuren, de bouw van een nieuwe gymzaal et cetera. Bij al deze beslissingen is het belangrijk dat de studenten worden gehoord. Dat is in het belang van de studenten, maar ook van het Regio College.

Aanmelden voor de studentenraad

Wil je aanmelden voor de studentenraad? Stuur dan een mail naar studentenraad@regiocollege.nl

Hoe is het om in de studentenraad te zitten?

Als je in de studentenraad zit, denk je mee over belangrijke zaken voor jou en jouw medestudenten. Bovendien doe je veel ervaring op met dingen waar je later in je loopbaan ook wat aan hebt, zoals jezelf presenteren, vergaderen of discussiëren over een belangrijk onderwerp. Natuurlijk moet je ook rekening houden met extra tijd naast je normale schoolwerk.

Heb je vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via de volgende wegen:

  • door ons een mail te sturen: studentenraad@regiocollege.nl;
  • door te bellen naar (075) 681 97 42;
  • door een brief naar ons te sturen (Cypressehout 99, 1507 EK Zaandam, t.a.v. studentenraad).

De leden van de studentenraad

Sofie Telleman - voorzitter

Mijn naam is Sofie Telleman ik ben de voorzitter van de studentenraad. Ik ben 18 jaar en doe de opleiding Pedagogisch medewerker aan het Regio College Purmerend. Momenteel zit ik in mijn tweede leerjaar en vind het erg leuk. Waarom ik besloten heb om in de studenteraad te gaan is omdat ik het heel erg leuk vind om betrokken te zijn bij de school, de studenten te helpen en de school te verbeteren waar ik kan.

Steven Dupon - vicevoorzitter en secretaris

Mijn naam is Steven Dupon, ik ben 23 jaar en ben dit schooljaar de vicevoorzitter (lees secretaris). Ik zit nu in het laatste jaar van mijn opleiding Medewerker Marketing en Communicatie in Zaandam. Een van de grootste redenen dat ik de studentenraad in wilde is omdat ik het heel belangrijk vind om mee te kunnen beslissen over hoe of wat met de leerlingen, want ik ben er immers zelf een. Vooral in tijden zoals nu met corona vind ik het dus extra belangrijk dat er ook naar de mening van de student geluisterd word als er beslissingen gedaan worden of veranderingen gemaakt.

Thijs Pancras

Mijn naam is Thijs Pancras 23 jaar en doe de opleiding Apothekersassistent. Vanaf jongs af aan ligt mijn interesse bij het vertegenwoordigen van belangen. Vandaar mijn rol in de studentenraad. In het schooljaar 2020/2021 ben ik ook lid van het JOB (jongerenorganisatieberoepsonderwijs), dit kan je zien als studentenraad voor Nederland. Buiten belangen behartigen hou ik van een sterk debat en is koken ook een passie van mij. Mocht je ooit vragen of klachten hebben betreft actualiteiten binnen de instelling, stuur ons vooral een mailtje!

Sedef Dag

Mijn naam is Sedef Dag en ben 17 jaar oud. Ik doe de opleiding Doktersassistente en zit in mijn tweede leerjaar. Deze opleiding doe ik met plezier! Waarom ik in de studentenraad wilde: ik wilde meer betrokken zijn bij de school maar ook om de school/ studenten te helpen voor verbeteringen. Nigel van der Kleij Ik ben Nigel en ik ben 19 jaar oud. Op dit moment doe ik de opleiding Marketing en Communicatie en zit in het 2de leerjaar op het Regio College in Zaandam. Ik neem deel aan de studentenraad omdat ik graag iets in wil brengen binnen de school. Ik wil mijn ideeën graag delen en wil een luisterend oor zijn voor studenten en wil de studenten helpen om hun wensen in vervulling te laten gaan.

Eslem Gunel

Mijn naam is Eslem, ik volg de opleiding Schoonheidsspecialiste en ik maak deel uit aan de studentenraad omdat ik het belangrijk vind dat ook de mening van de studenten telt. Ik hou er van om mee te denken en ben creatief met mijn gedachtes. Daarom leek de studentenraad me wel iets voor mij.