Verpleging en verzorging

Verpleegkundige helpt een patiënt met een tillift

Opleiding verpleging en verzorging

In deze branche geef je om mensen en hun gezondheid. Van jongeren met een beperking tot ouderen met een hulpbehoefte. Veel mensen hebben de hulp van een ander nodig. Werken in de zorg is heel erg afwisselend, geen enkele dag is hetzelfde. Het is belangrijk dat je altijd klaar staat voor deze mensen en ervoor zorgt dat zij op jou kunnen rekenen. Het werkveld in deze sector is erg breed, je kunt namelijk aan de slag in ziekenhuizen, verpleeg- of verzorgingshuis, in de thuiszorg, kraamzorg, geestelijke gezondheidszorg of gehandicaptenzorg.

Mbo verpleegkundige
Als mbo verpleegkundige leer je om zorg te dragen voor mensen die ziek zijn. Je zet je volledig in om iemand weer zelfstandig te maken. Na het volgen van de opleiding, bestaan de werkzaamheden bijvoorbeeld uit: bloeddruk meten en medicijnen toedienen. Het is daarnaast belangrijk dat je goed communiceert en samenwerkt met anderen.

Verzorgende IG
Als verzorgende IG leer je om hulp en ondersteuning te bieden aan mensen die dit (deels) niet zelf kunnen doen. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit: huishoudelijke taken of het begeleiden bij huishoudelijke taken en het verlenen van lichamelijke zorg.

Helpende zorg en welzijn
Als helpende zorg en welzijn ben je actief en afwisselend bezig. Je leert om mensen te helpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Je ondersteunt bij het huishouden, persoonlijke verzorging en doet activiteiten met jouw cliënten.

Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP)
De opleiding gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie is een extra opleiding om je te specialiseren in zorg voor mensen met een beperking van de geestelijke vermogens. Je werkt in directe zorg van de cliënt en hebt een adviserende rol naar collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers.

Open dag Verpleging en verzorging

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Helpende zorg en welzijn 2 BOL/BBL Mbo-verpleegkundige 4 BOL Mbo-verpleegkundige Op Maat 4 BBL Verzorgende-IG 3 BOL/BBL