Pedagogisch werk

Pedagogisch medewerker is met twee kinderen een spelletje aan het doen op de ipad

Dit doe je als pedagogisch medewerker

Je begeleidt mensen bij het optimaal functioneren in hun leefomgeving. Samen met collega’s stel je plannen op en bespreek je hoe je gestelde doelen kunt bereiken. Je werkt met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen, afhankelijk van het beroep en het werkveld dat je kiest. Agogische vaardigheden, zoals omgaan met kinderen, ouders en collega’s, pas je toe op verschillende plekken in het werkveld. Denk hierbij aan dagverblijven, het onderwijs of een instellingen voor mensen met een beperking.

Wat leer je tijdens de opleiding pedagogisch medewerker?

Tijdens de opleiding en het beroep ben je intensief met mensen bezig, het is dan ook belangrijk dat je makkelijk contact maakt en je jezelf goed kunt verplaatsen in de situatie en belevingswereld van een ander. Je leert over kinderen, jongeren en volwassenen, hoe zij denken en hun gedrag. Je houdt je bezig met het bedenken en organiseren van creatieve activiteiten. Tegelijk kun je ook goed zelfstandig werken, plannen en organiseren en zelf initiatieven nemen en beschik je over een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Herken jij jezelf hierin? Dan is deze mbo opleiding zeker iets voor jou! 

Open dag Pedagogisch werk

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4 BOL Gespecialiseerd pedagogisch medewerker - doorstroom 4 BBL Onderwijsassistent 4 BOL Pedagogisch medewerker kinderopvang 3 BOL Flexibel onderwijs PMK/GPM 3,4 BBL