Pedagogisch werk

Je begeleidt mensen bij het optimaal functioneren in hun leefomgeving. Samen met collega’s stel je plannen op en bespreek je hoe je gestelde doelen kunt bereiken. Je werkt met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen, afhankelijk van het beroep en het werkveld dat je kiest. Agogische vaardigheden, zoals omgaan met kinderen, ouders en collega’s, pas je toe op verschillende plekken in het werkveld, zoals bij dagverblijven, in het onderwijs, of bij instellingen voor mensen met een beperking.

 

Iets voor jou?

In een agogisch beroep ben je intensief met mensen bezig. Het geeft je voldoening om iets voor een ander te betekenen. Je maakt makkelijk contact en je kunt je goed verplaatsen in de situatie en belevingswereld van een ander. Je bent creatief, flexibel en geduldig. Je werkt graag in en met groepen en je bent een echte teamplayer. Tegelijk kun je ook goed zelfstandig werken, plannen en organiseren en zelf initiatieven nemen. Je beschikt over een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel en je weet wat je waard bent. Niet iedereen heeft dit allemaal in huis, maar jij wel!

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Pedagogisch medewerker kinderopvang 3 BOL/BBL Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4 BOL Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4 BBL Gespecialiseerd pedagogisch medewerker - doorstroom 4 BOL
Bij de opleiding Pedagogisch Werk niveau 4 leer je wat er...
Ik vind dat ieder kind de kans moet krijgen die het hoort te...
Na mijn stage in de bovenbouw snap ik waarom we alle lesstof...