Menu
Mbo-opleidingen

Sport en bewegen

Nederland is sportland nummer één in Europa. Een kwart van de bevolking is lid van een sportclub of vereniging. Grote evenementen, zoals de marathon van Rotterdam, de Dam tot Damloop of het Amsterdam Tournament trekken veel bezoekers, ook internationaal. Tijdens grote voetbaltoernooien kleurt Nederland al snel oranje. En als het vriest, staat binnen no-time half Nederland op het ijs. Sport is populair. Werken in de sport ook. Dat maakt het lastiger om een baan te vinden. Met een opleiding Sport en bewegen vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Iets voor jou?

Sport en jij gaan goed samen, je bent sportief en je vindt het leuk om alleen of samen met anderen te sporten. Je verlegt grenzen en je bent nieuwsgierig naar nieuwe sporten en nieuwe ontwikkelingen in de sport. Je weet veel van het menselijk lichaam en hoe het werkt. Natuurlijk kun je goed met mensen omgaan. Je vindt het leuk om mensen uitleg te geven over de regels van sport en hoe je veilig en gezond moet sporten. Je bent hulpvaardig en hebt een coachende houding. Soms is het lastig als sporters moe zijn en jij ze moet motiveren om hun doelen te bereiken, maar jij vindt dat leuk!

Jouw sportopleiding wordt gegeven in topsporthal de Koog in Koog aan de Zaan.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Medewerker recreatie en sport 2 BOL Sport- en bewegingsleider 3 BOL Coördinator sportinstructie, training en coaching 4 BOL
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag Brochure 2020-2021 downloadenBrochure 2020-2021 downloaden