Sport & bewegen opleidingen

Over de sport en bewegen opleidingen

Je weet hoe belangrijk en gezond sporten is, maar nog steeds zijn er veel mensen met overgewicht. Als medewerker, instructeur of sport- en bewegingsleider wil je mensen motiveren om te gaan sporten en helpen hun doelen te bereiken. Je werk is vaak heel erg afwisselend, je komt met verschillende mensen in contact en hebt het beste met ze voor.  Je kunt werkzaam zijn bij verschillende organisaties. Denk aan zwembaden, fitness- en gezondheidscentra en overheidsinstellingen (o.a. politie, defensie of justitiële inrichtingen). Tijdens je werk ben je veel in contact met mensen en help je ze hun doelen te bereiken. 

Dit leer je tijdens de sportopleiding mbo 2, 3 en 4

Je verlegt grenzen en je bent nieuwsgierig naar nieuwe sporten en nieuwe ontwikkelingen in de sport. Je leert veel over het menselijk lichaam en hoe het werkt. Je legt mensen graag de  regels uit van een sport en leert ze hoe je veilig en gezond moet sporten, uiteraard leer je deze regels. Je bent hulpvaardig en werkt aan een coachende houding. Soms is het lastig als sporters moe zijn en jij ze moet motiveren om door te zetten, maar jij kan dit! 

Open dag

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Jouw sportopleiding wordt gegeven in topsporthal de Koog in Koog aan de Zaan.

De kennismakingsdagen zijn op donderdag 30 maart 2023, woensdag 10 mei 2023 en donderdag 15 juni 2023.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Coördinator sportinstructie, training en coaching/coördinator buurt, onderwijs en sport 4 BOL Medewerker recreatie en sport 2 BOL Sport- en bewegingsleider 3 BOL