Switchtraject voor studenten Regio College

Wat is Switch?

Met Switch ga je op onderzoek uit. Welke interesses heb ik? Wat zijn mijn talenten? Welke skills (vaardigheden) heb ik en welke skills zijn handig om te ontwikkelen? Je werkt aan verschillende projecten, gaat op bezoek bij bedrijven, bezoekt gastcolleges en werkt aan je skills. Je maakt uitgebreid kennis met beroepen en opleidingen. Je krijgt de ruimte en tijd om te oriënteren welke vervolgopleiding en welk werkveld bij jou passen. Daarnaast krijg je les in algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

Kortom, je komt tot de ontdekking wie JIJ bent, met een onderwijsprogramma dat op jou is gericht. Tegelijkertijd ontwikkel je kennis en vaardigheden die jou een voorsprong geven in de volgende fase van je studieloopbaan:

  • Samenwerken
  • Ondernemend gedrag
  • Culturele ontwikkeling
  • Digitale vaardigheden
  • Creatief en oplossingsgericht denken
  • Voorsprong bij Nederlands, rekenen en burgerschap

Duur en resultaat van het traject

Studeer je al aan het Regio College, dan kun je in de loop van het schooljaar instappen. Het traject is breed opgezet en op maat. Je start met oriëntatie en ontwikkeling van skills die jouw succeskansen in de volgende loopbaanstappen vergroten. Duur van het traject is van 8 weken tot een half jaar. Dit is afhankelijk van de instroommomenten in een vervolgopleiding. De laatste periode van het traject ligt de focus op (maatschappelijk) stage of werk oriëntatie.

Kosten

Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Voor dit traject het je een laptop nodig.

Intake

Om erachter te komen of Switch iets voor jou is, plannen we een intakegesprek in.

Vragen/aanmelden

Wil je meer weten over Switch of wil je je aanmelden? Mail dan naar servicecentrum@regiocollege.nl.