Orientatietraject Switch

Ontdek wie je bent en wat je wilt

Ben je student aan het Regio College en twijfel jij of de opleiding waar je nu zit wel echt bij je past en denk je er sterk aan om te stoppen me je opleiding? Switch helpt je ontdekken wie je bent en wat bij je past.
Lees verder over het Switchtraject voor studenten aan het Regio College.

Ben je nog geen student? Zit je bijvoorbeeld in het laatste jaar van het vmbo? Heb je er alles aan gedaan en weet je nog niet welke mbo-opleiding je wilt gaan volgen? Switch helpt je ontdekken wie je bent en wat er bij je past.
Lees hier verder over tussen(half)jaar van Switch.  

Wat is Switch?

Met Switch ga je op onderzoek uit. Welke interesses heb ik? Wat zijn mijn talenten? Welke skills (vaardigheden) heb ik en welke skills zijn handig om te ontwikkelen? Je werkt aan verschillende projecten, gaat op bezoek bij bedrijven, bezoekt gastcolleges en werkt aan je skills. Je maakt uitgebreid kennis met beroepen en opleidingen. Je krijgt de ruimte en tijd om te oriënteren welke vervolgopleiding en welk werkveld bij jou passen. Daarnaast krijg je les in algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

Kortom, je komt tot de ontdekking wie JIJ bent, met een onderwijsprogramma dat op jou is gericht. Tegelijkertijd ontwikkel je kennis en vaardigheden die jou een voorsprong geven in de volgende fase van je studieloopbaan:

  • Samenwerken
  • Ondernemend gedrag
  • Culturele ontwikkeling
  • Digitale vaardigheden
  • Creatief en oplossingsgericht denken
  • Voorsprong bij Nederlands, rekenen en burgerschap

Ben je student aan het Regio College en twijfel jij of de opleiding waar je nu zit wel echt bij je past? Denk je er sterk aan om te stoppen me je opleiding? 
Lees hier verder over het Switchtraject voor studenten aan het Regio College.

Ben je nog geen student? Zit je bijvoorbeeld in het laatste jaar van het vmbo? Heb je er alles aan gedaan en weet je nog steeds niet welke mbo-opleiding je wilt gaan volgen? Wil je ontdekken wie je bent en wat er wel bij je past?
Lees hier verder over tussen(half)jaar van Switch.