Orientatietraject Switch

Wat is Switch

Het Switchtraject is een oriëntatietraject voor studenten van het Regio College. Switch is voor studenten die erachter komen dat de gekozen opleiding niet bij ze past en willen stoppen. Bij Switch kun je ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat jouw vaardigheden zijn om vervolgens te onderzoeken welke opleidingen en beroepen daarbij passen. Persoonlijke ontwikkeling, pionieren en ontdekken is dé rode draad in het traject.

Hoe we dit doen

Bij Switch gaan studenten hun talenten ontdekken, ervaringen vergroten en vooral ervaring opdoen middels out of the box-opdrachten, projecten, gastlessen, workshops en korte stages bij verschillende bedrijven. Studenten ervaren waar ze goed in zijn en wat energie geeft. Daarnaast ontwikkelen ze (21e eeuwse) vaardigheden die van pas komen op de vervolgopleiding.

Bij Switch ga je zelf op ontdekkingstocht. De docent/coach ondersteunt dit traject met wekelijkse coachingsgesprekken. Inzet en motivatie zijn voorwaarde om succesvol te zijn bij dit traject. Het Switchtraject leidt niet op voor een diploma.

Het belangrijkste doel van het Switchtraject is er om voor te zorgen dat jij straks de juiste keuze maakt voor een opleiding.

Interesse? Informeer bij jouw loopbaancoach naar de mogelijkheden.