Assistenten in de gezondheidszorg

Werken als assistent in de gezondheidszorg

Als assistent in de gezondheidszorg ben je ondersteunend aan de huisarts, tandarts of apotheker. Je bent vaak het eerste aanspreekpunt van cliënten en de tussenschakel met de specialist. Je vindt het leuk om met mensen om te gaan, als assistent heb je namelijk met veel verschillende mensen te maken. Je werkt nauwkeurig en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. 

Apothekersassistent
Als apothekersassistent verzorg je de uitgifte van medicijnen, zet je deze klaar, geef je voorlichting en advies. Je overlegt met artsen, doktersassistenten, thuiszorg en ziekenhuismedewerkers.

Doktersassistent
Als doktersassistent ben je de schakel tussen de cliënt en de huisarts. Je maakt afspraken voor het doktersspreekuur, assisteert de huisarts bij behandelingen en voert eenvoudige medische handelingen uit.

Tandartsassistent
Als tandartsassistent beheer je de agenda van de tandarts, leg je instrumenten klaar, assisteer je bij de behandeling, voer je bepaalde tandheelkundige behandelingen uit en maak je röntgenfoto's en afdrukken van het gebit.

Open dag Assistenten in de gezondheidszorg

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Apothekersassistent 4 BOL Doktersassistent 4 BOL Tandartsassistent 4 BOL/BBL