Studie en Loopbaanbegeleiding

Deelnemer Regio College Purmerend

 

Heb je een verkeerde opleiding gekozen?

Soms blijkt dat je niet de juiste opleiding hebt gekozen en ben je ook niet meer gemotiveerd om de opleiding af te ronden. Bespreek dit altijd met je loopbaancoach. De loopbaancoach kan je vervolgens verwijzen naar een studie- en loopbaanadviseur van het Servicecentrum. Je kunt dan een aantal gesprekken voeren en opdrachten uitvoeren om duidelijk te krijgen welke opleiding beter bij je zou kunnen passen. Je wordt ook begeleid bij een eventuele overstap.

Studieadvies als je nog geen student bent?

Ook dan kunnen de studie- en loopbaanadviseurs van het Regio College je helpen. Zij zijn, samen met informatiemedewerkers, aanwezig op open dagen om je te helpen bij je studiekeuze. Zij kunnen je meer informatie geven over een opleiding of je helpen als je nog helemaal geen idee hebt wat voor opleiding je wilt gaan doen. Tijdens de open dagen kun je ook een beroepskeuzetest doen. Heb je meer hulp nodig voor het maken van de juiste keuze dan kun je ook altijd terecht bij de decaan van je huidige school.

De intaker van de opleiding kan je ook doorverwijzen naar het Servicecentrum als er twijfel is of de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld bij je past of als je niet toelaatbaar bent voor een opleiding. De studie- en loopbaanadviseur neemt dan contact met je op. In een adviesgesprek wordt bekeken wat beter bij je past en waar je wel toelaatbaar bent.