Timmerman

BBL/BOL, niveau 2

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Diplomabonus

Studenten die werken volgens de CAO Bouw en Infra en in de periode tussen 1 september 2021 en 1 september 2024 (verlengd!) hun diploma bbl 2, 3 en/of 4 halen, ontvangen een diplomabonus ter hoogte van € 2.500 bruto.

Bijna alle Nederlandse huizen hebben trappen en kozijnen. Dakkapellen zie je bij jou in de straat misschien ook veel. Allemaal gebouwd door een vakkundig timmerman die zijn hand niet omdraait voor het werken op grote hoogte of voor precisiewerk op de grond. Ben jij handig en kun je goed in een team werken? Dan ben je uit het juiste hout gesneden voor de opleiding tot timmerman.

Hoe ziet de opleiding Timmerman eruit? 

Tijdens de opleiding tot timmerman leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan de slag te gaan in de houtbouw. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet (werk)ervaring op tijdens je stage (BOL)/werk (BBL). Je leert onder begeleiding van een vakman de gangbare timmerwerkzaamheden uitvoeren. Je bent betrokken bij de nieuw- of verbouw, renovatie of restauratie van huizen en andere gebouwen.

Waar ga je werken? 

  • Bouwbedrijf
  • Aannemer
  • Timmerbedrijf

BOL- of BBL-opleiding 

BOL-opleiding 

Bij een BOL-opleiding ga je voor een groot gedeelte naar school en loop je daarnaast stage. In de eerste helft van je opleiding is dat twee dagen per week. In de tweede helft van je opleiding ga je drie dagen per week stagelopen. Je loopt stage op twee verschillende praktijkadressen.

BBL-opleiding 

Bij een BBL-opleiding ga je een dag per week naar school en werk je minimaal twintig uur in de praktijk. De beste begeleiding krijg je als je je aanmeld bij BOUWMENSEN. Zij verzorgen de begeleiding in de praktijk en hebben veel bedrijven in hun bestand waar je kan werken.

Keuzedelen 

Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit een aantal keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:

  • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening
  • Inspelen op innovaties
  • Experimenteren met materialen en technieken

Vervolgopleiding timmerman 

Na de opleiding Timmerman niveau 2 kun je de vervolgopleiding Allround timmerman niveau 3 volgen. Je verdiept je theoretische kennis en je leert nog meer over planning en over de taken van de verschillende mensen die bij het bouwproces betrokken zijn.

Praktische informatie 

Toelatingseisen 

  • vmbo-diploma bl;
  • diploma assistent bouw en infra niveau 1 of een vergelijkbaar entree-diploma op niveau 1.

Startdatum

De BBL-opleidingen in de bouw kennen een flexibele instroom. Dat betekent dat je op elk gewenst moment met je opleiding kunt beginnen.

Duur opleiding 

Maximaal 2 jaar. Weet je nu al dat je na niveau 2 ook niveau 3 wilt doen en wil je dit graag versneld doen? Schrijf je dan in voor de vakopleiding Timmerman N3

Locatie 

Zaandam en Edam

Kosten opleiding 

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL);
  • opleidingsgebonden leermiddelen ± € 820,-.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Open dag timmerman 

Heb je interesse in de opleiding tot timmerman, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de bouwopleidingen en meld je aan.

Wat je wellicht ook interessant vindt