Menu
Mbo-opleidingen

Procestechniek

Proces Keurmerk  08 


Werken in de maakindustrie


Als operator weet jij hoe iets wordt gemaakt. Of het nu chocolade, linoleum, papier of kunststof is. Jij bedient de apparatuur en zrogt ervoor dat de productie niet stilstaat.

Als procesoperator werk je in de maakindustrie. Het is schoon en fysiek niet erg belastend. je bent de onmisbare schakel in het productieproces, maar je kunt ook bezig zijn met het ontwerpen, testen en verbeteren van nieuwe of bestaande producten.
In de Zaanstreek zijn van oudsher veel bedrijven actief in de maakindustrie: Forbo, Cargill, ADM Cocoa, maar je kunt ook terecht bij grote multinationals als DSM, Philips en Unilever. Schoner produceren wordt steeds belangrijker, dus je kunt ook werk vinden in bedrijven die milieubeheer uitvoeren.

Procesoperator iets voor jou?

Je vindt het leuk om in een klein team samen te werken en problemen op te lossen. Je houdt van sleutelen en je zit graag achter een beeldscherm. Je kunt zelfstandig je taken uitvoeren en bent nauwkeurig en verantwoordelijk met je werk bezig. Kleine fouten kunnen immers grote gevolgen hebben in de procesindustrie. Je kunt snel en flexibel handelen want de technische ontwikkelingen in deze sector gaan snel. Het betekent ook dat je bereid moet zijn te blijven leren. Werk je al in de procesindustrie en wil je je verder ontwikkelen in dit vak? Of wil je in de toekomst leiding geven aan minder ervaren collega’s? Ook dan zijn er volop mogelijkheden in de procesindustrie.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Procesoperator A 2 BBL Procesoperator B 3 BBL Procesoperator A (food) 2 BOL Procesoperator B (food) 3 BOL Mechanisch operator A 2 BBL Operator C 4 BOL Mechanisch operator B 3 BBL Operator C 4 BBL
Operator A aan het werk bij Forbo
Tristan Groot werkt in de procestechniek
Operator C bij van Wijngaarden
Rowan Steen werkt in de foodsector
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk ProefstuderenKies een vak met grote baankansGroot tekort aan operators Kies een vak met grote baankansKevin Hoffer, Operator CUitblinker 2017Kevin Hoffer, Operator CBrochure procestechniek 2020-2021 downloadenBrochure procestechniek 2020-2021 downloaden