Procestechniek

Wat leer je tijdens de procestechniek opleiding?

Je bent als procesoperator een belangrijke schakel in het proces van de productie. Je hebt een boel verantwoordelijkheid tijdens jouw werk. Tijdens de procestechniek opleiding leer je zelfstandig en in teamverband werken. Zo zul je erachter komen dat communicatie een grote rol speelt om uiteindelijk succesvol tot het eindproduct te komen. Je leert onder andere het instellen, afstellen en bedienen van verschillende soorten machines. Je voert inspecties uit en je leert de machines onderhouden. Als procesoperator steek je graag de handen uit de mouwen en je wilt graag weten hoe iets gemaakt wordt en hoe dat beter en efficiënter kan. Doorgroeien tot hoofdoperator of ploegleider kan ook!

Werken in de procesindustrie

Als procesoperator weet jij hoe iets wordt gemaakt. Jij maakt kwalitatief hoogwaardige producten, die kunnen uiteenlopen van chocolade tot papier of linoleum. Als procesoperator ben je de onmisbare schakel in het productieproces, maar je kunt ook bezig zijn met het ontwerpen, testen en verbeteren van nieuwe of bestaande producten. In de Zaanstreek zijn van oudsher veel bedrijven actief: Forbo (linoleum), ADM Cocoa (cacao), Cargill en Unilever (voedingsmiddelen) of bijvoorbeeld Philips en DSM. Schoner produceren wordt steeds belangrijker, dus je kunt ook werk vinden in bedrijven die milieubeheer uitvoeren. Je hebt na de procestechniek opleiding in ieder geval genoeg keuze.

Van havo naar mbo

Voor veel havisten is het een logische stap: na de havo naar het hbo. Maar soms is een mbo-opleiding is een betere keuze. En je hoeft niet eens eerst de havo af te maken. Waarom zou je dat doen? Dit zijn de voordelen van een mbo-opleiding.

Open dag procestechniek opleiding

Heb je interesse in één van de procestechniek opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Schrijf je in voor de open dag.

Locatie Procestechniek

De opleiding Procestechniek van het Regio College wordt gegeven in Zaandam. Het adres is Cypressehout 95.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Mechanisch operator A 2 BBL Mechanisch operator B 3 BBL Procesoperator A (food) 2 BBL/BOL Procesoperator B (food) 3 BBL/BOL Operator C (food) 4 BBL/BOL