Tegemoetkoming opleidingskosten

In bepaalde gevallen is het mogelijk een vergoeding te krijgen voor lesmateriaal, zoals boeken, licenties, bedrijfskleding en gereedschap. Deze vergoeding heet de Regeling tegemoetkoming opleidingskosten. Nog niet betaalde facturen (van het Regio College) kunnen eventueel worden kwijtgescholden.

Hier vind je het aanvraagformulier tegemoetkoming opleidinsgskosten 

De regels

Jouw wettelijke vertegenwoordiger (ouder of verzorger) kan deze bijdrage met terugwerkende kracht krijgen:

  • Als je nog geen 18 jaar bent op 1 augustus van het betreffende schooljaar;
  • Als je in het studiejaar waarvoor je een tegemoetkoming wil ingeschreven staat voor een BOL-opleiding;
  • Als het gezinsinkomen onder de 120% van de bijstandsnorm is of jouw gezin met schuldhulpverlening te maken heeft. Wij vragen aan je wettelijke vertegenwoordiger toestemming om door de gemeente een inkomenstoets te laten doen.

Je moet aan alle drie de voorwaarden voldoen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt het aanvragen van een tegemoetkoming?
Download het formulier (zie boven) en vul het in. Sluit betaalde facturen van de boeken en leermiddelen bij. Stuur het vervolgens via e-mail naar zorgteam@regiocollege.nl of per post naar het Regio College, t.a.v. team Passend Onderwijs, Cypressehout 99, 1507 EK in Zaandam.

Voor welk bedrag mag ik een laptop aanschaffen? 
U mag een laptop aanschaffen voor een bedrag van max. 500,-. Als uw zoon of dochter een ICT-opleiding gaat doen kan een laptop worden vergoed van max. 800,-.

Moet ik de boeken/leermiddelen eerst zelf kopen?
Boeken en leermiddelen moet u zelf kopen. Vervolgens kan de factuur worden ingediend, samen met de aanvraag tegemoetkoming opleidingskosten. In bepaalde gevallen is het mogelijk om leermiddelen van Studers aan te schaffen op rekening van het Regio College. 

Moeten we zelf de inkomenscheck doen of doet het Regio College dit?
Dat is afhankelijk van de gemeente waar u woonachtig bent. Als u zelf de inkomenstoets moet doen dan ontvangt u bericht over waar en hoe deze aan te vragen. 

Meer informatie?

Wil je gebruik maken van deze regeling? Informeer naar de regeling bij je loopbaancoach. De toetsingscommissie toetst vervolgens of je voor de vergoeding in aanmerking komt.