Medewerker ICT support

BOL/BBL, niveau 2

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Let op: voor deze opleiding geldt op het moment een wachtlijst. Je kunt je wel aanmelden, maar dan kom je op een wachtlijst. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op via 075) 681 40 82. Wil je hulp bij het zoeken naar een alternatieve opleiding? Neem dan contact op met het Servicecentrum.

Ben jij geïnteresseerd in een opleiding binnen de ICT? Ontdek of opleiding medewerker ICT support iets voor jou is! Als je enthousiast wordt van computers, smartphones en andere slimme apparaten, dan is dit zeker iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je alles over computers en hoe je netwerken opzet om apparaten met elkaar te verbinden. Daarnaast leer je om gebruikers te helpen bij het oplossen van ICT-problemen. Ook leer je om apparatuur te verkopen. Als technologie je passie is en je graag problemen oplost, dan is dit de perfecte keuze voor jou!

Hoe ziet de opleiding Medewerker ICT support eruit? 

Tijdens de opleiding tot medewerker ICT support leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan de slag te gaan bij ICT-bedrijven. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet werkervaring op in de vorm van stage (BOL) of tijdens je baan (BBL). 

Tijdens de opleiding leer je: 

 • Storingen in hard- of software op te sporen en te verhelpen;
 • Systemen, applicaties en apparatuur gebruiksklaar te maken; 
 • Apparatuur en systemen te repareren of te vervangen.

BOL-opleiding Medewerker ICT support 

Bij een BOL-opleiding ga je vijf dagen per week naar school, waar je zowel theoretische ICT-kennis als praktische ervaring opdoet. Later tijdens de opleiding ga je ook stage lopen, zodat je meteen in de praktijk kunt gebruiken wat je geleerd hebt.

BBL-opleiding Medewerker ICT support

Je kunt deze opleiding ook in BBL-vorm (beroeps begeleidende leerweg ) volgen. Dit betekent dat je werken en leren combineert, waarbij je praktijkervaring opdoet in een bedrijf terwijl je één dag of avond per week de opleiding volgt. Het is een uitstekende manier om directe hands-on ervaring op te doen in de wereld van ICT Support terwijl je een diploma behaalt.

Keuzedelen

Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit een aantal keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:

 • 3D Print support
 • Oriëntatie op ondernemerschap
 • Basis inzetbaarheid als militair
 • Digitale vaardigheden basis
 • Klantcontact en verkoop
 • Verdieping glasvezel 

Vervolgopleiding medewerker ICT support

Na de opleiding medewerker ICT support niveau 2 kun je de opleiding Allround medewerker IT systems & devices gaan doen. Andere mogelijke vervolgopleidingen zijn:

Let op: voor deze opleiding geldt op het moment een wachtlijst. Je kunt je wel aanmelden, maar dan kom je op een wachtlijst. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op via 075) 681 40 82. Wil je hulp bij het zoeken naar een alternatieve opleiding? Neem dan contact op met het Servicecentrum.

Praktische informatie

Toelatingseisen

 • vmbo-diploma basis;
 • mbo-diploma op niveau 1.

Startdatum

Augustus

Duur opleiding 

1,5  jaar

Locatie

Zaandam

Kosten opleiding

 • Vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde lesgeld (BOL) of cursusgeld;
 • Opleidingsgebonden leermiddelen ± € 350,-;
 • Je hebt een laptop nodig om deze opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over je opleidingskosten. 

Open dag medewerker ICT support

Heb je interesse in de opleiding medewerker ICT support, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en schrijf je in.