Techniek

Werken in de techniek is meestal erg gevarieerd, dit maakt het werk extra uitdagend. In de techniek kun je alle kanten op, daarom zijn er volop baankansen na het afronden van de opleiding. Zo kun je ervoor kiezen om metaaltechniek, elektrotechniek, installatietechniek, motorvoertuigentechniek, transport en logistiek, procestechniek of middenkader techniek te studeren. Na het volgen van één van deze opleidingen kun je altijd doorstuderen.

Wat leer je tijdens een techniek opleiding?

Wat je tijdens de opleiding gaat leren, is afhankelijk van de richting die je kiest. Ligt jouw interesse bij elektrotechniek, dan leer je stap voor stap elektrische installaties aanleggen, storingen achterhalen en leer je werken met tekeningen en voorschriften. Werk je liever met motoren? Dan is motorvoertuigen techniek zeker iets voor jou. Je bent dan vooral bezig met het repareren van auto's, het monteren van accessoires en je doet inspecties en onderhoud aan auto's. Bekijk de volledige lijst met techniek mbo-opleidingen.

Van havo naar mbo

Voor veel havisten is het een logische stap: na de havo naar het hbo. Maar soms is een mbo-opleiding is een betere keuze. En je hoeft niet eens eerst de havo af te maken. Waarom zou je dat doen? Dit zijn de voordelen van een mbo-opleiding.

Elektrotechniek

Installatietechniek

Motorvoertuigentechniek

Transport en logistiek

Procestechniek