Techniek

Werken in de techniek is meestal erg gevarieerd, dit maakt het werk extra uitdagend. In de techniek kun je alle kanten op, daarom zijn er volop baankansen na het afronden van de opleiding. Zo kun je ervoor kiezen om metaaltechniek, elektrotechniek, installatietechniek, motorvoertuigentechniek, transport en logistiek, procestechniek of middenkader techniek te studeren. Na het volgen van één van deze opleidingen kun je altijd doorstuderen.

Wat leer je tijdens een techniek opleiding?

Wat je tijdens de opleiding gaat leren, is afhankelijk van de richting die je kiest. Ligt jouw interesse bij elektrotechniek, dan leer je stap voor stap elektrische installaties aanleggen, storingen achterhalen en leer je werken met tekeningen en voorschriften. Werk je liever met motoren? Dan is motorvoertuigen techniek zeker iets voor jou. Je bent dan vooral bezig met het repareren van auto's, het monteren van accessoires en je doet inspecties en onderhoud aan auto's. Bekijk de volledige lijst met techniek mbo-opleidingen onderaan de pagina.

Welke technische opleiding past bij mij? Kies voor het orientatietraject

Weet je nog niet zeker welke opleiding het beste bij je past? Wil je je eerst goed oriënteren voordat je je keuze maakt? Dan is Oriëntatietraject techniek iets voor jou. Tijdens de oriëntatieperiode ga je op onderzoek uit. Waar liggen je interesses? Welke skills heb je al en welke skills zijn handig om te ontwikkelen? Je gaat langs bij de verschillende technische opleidingen die het Regio College aanbiedt. En je draait een aantal weken mee in een reguliere klas. Zo maak je kennis met de verschillende opleidingen waar je interesse in hebt. Als je een opleiding hebt gevonden die bij je past, dan stroom je meteen in. 

Elektrotechniek

Installatietechniek

Motorvoertuigentechniek

Transport en logistiek

Procestechniek