Legal, Insurance & HR Services Specialist

BOL, niveau 4

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Wetten en regels zijn er om problemen te voorkomen en jij kunt hierin een betekenisvolle rol vervullen. Bij de opleiding legal, insurance & HR Services specialist word je breed opgeleid voor het werken bij zowel overheidsinstanties als commerciële organisaties. Je leert hoe je omgaat met klanten, je maakt kennis met de wet- en regelgeving op vele terreinen en je leert hoe je omgaat met vertrouwelijke informatie. Ben je niet bang voor juridische teksten en wil je graag anderen informeren en adviseren? Dan is de opleiding legal, insurance & HR Services specialist iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding Legal, insurance & HR services specialist eruit? 

Tijdens de opleiding tot legal, insurance & HR Services specialist leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan de slag te gaan in de wereld van de juridische dienstverlening. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet werkervaring op tijdens je stage (BOL).

Tijdens de opleiding leer je:

 • aanspreekpunt te zijn voor klanten en collega’s;
 • standaard documenten opstellen en invullen;
 • leidinggevenden en collega’s informeren over zaken die van belang zijn;
 • bijeenkomsten plannen en organiseren volgens opdracht;

Opleiding Legal, insurance & HR services specialist onderdeel van de Business school

Op de Business school word je in het eerste half jaar klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Je volgt modules van verschillende economische opleidingen. De Business school geeft je de mogelijkheid om verschillende richtingen te proberen voordat je een keuze maakt. Je maakt kennis met verschillende beroepen, om een goed beeld te krijgen van het werkveld. Je leert welke afdelingen er zijn binnen een bedrijf en hoe deze afdelingen samen werken. Zo wordt je optimaal voorbereid op de stage. Mocht je eerste keuze toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je samen met je loopbaancoach kijken welke opleiding beter bij je past. Na het eerste half jaar volg je de vakken van de opleiding die je hebt gekozen.

BOL-opleiding 

Bij een BOL-opleiding ga je voor een groot gedeelte naar school en loop je daarnaast stage. Bij de opleiding tot legal, insurance & HR Services specialist loop je twee keer een langere stage van 2 tot 5 maanden bij een erkend leerbedrijf.  Zo doe je gedegen praktijkervaring op en bouw je je netwerk uit, wat je na je studie goed kunt gebruiken. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Keuzedelen 

Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit een aantal keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:

 • Voorbereiding op het hbo
 • Oriëntatie op ondernemerschap
 • Ondernemerschap mbo
 • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
 • Fiscale werkzaamheden in de praktijk

Vervolgopleiding legal, insurance & HR services specialist 

Na de opleiding tot legal, insurance & HR Services specialist kun je doorstuderen aan het hbo. Mogelijke vervolgopleidingen zijn:

 • Rechten;
 • Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD);
 • Human Resource Management (HRM).

Praktische informatie

Toelatingseisen 

 • vmbo-diploma kl, gl of tl;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • mbo-diploma niveau 2 of 3, bij voorkeur van een vergelijkbare vooropleiding.

Startdatum 

Augustus

Duur opleiding  

3 jaar. Je kunt de opleiding ook in 2 jaar afronden. Zie hiervoor de opleiding specialist juridische dienstverlening versneld.

Locatie

Zaandam

Kosten opleiding 

 • Vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde lesgeld (BOL);
 • Opleidingsgebonden leermiddelen ± € 250,- per leerjaar;
 • Je hebt een laptop nodig om deze opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Open dag legal, insurance & HR services specialist 

Heb je interesse in de opleiding tot legal, insurance & HR Services specialist, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de retail-, economie- en administratie-opleidingen en meld je aan.

Wat je wellicht ook interessant vindt