Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen BOL en BBL?
Het verschil in beide leerwegen zit ‘m in het aantal uren dat je in de praktijk werkt. In beide leerwegen word je opgeleid voor hetzelfde diploma. In de beroepsopleidende leerweg (BOL) ga je in principe de hele dag naar school. Om praktijkervaring op te doen loop je stage. In de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werk je minimaal drie dagen en ga je één of twee dagen per week (overdag of ’s avonds) naar school.
Hoe zit het mbo in elkaar?
Het mbo is opgebouwd uit 4 niveaus. Afhankelijk van je leerweg, gekozen sector en vakkenpakket heb je met een vmbo-diploma het recht om in te stromen in een passende mbo-opleiding. In principe geldt: als je geen diploma hebt kun je instromen op niveau 1. Met een diploma basisberoepsgerichte leerweg (bl) kun je instromen op niveau 2. Heb je een diploma kaderberoepsgerichte (kl), gemengde (gl) of theoretische leerweg (tl), dan kun je instromen op niveau 3 of 4.
Welke afdelingen kent het Regio College?
Het Regio College kent drie scholen: De school voor Economie & Toerisme, de school voor Zorg, Welzijn & Sport en de school voor Techniek & ICT. Iedere school heeft meerdere onderwijsteams.
Vanaf wanneer kan ik me aanmelden?
Wil je komend schooljaar met een opleiding starten? Aanmelden kan vanaf oktober als je het volgende jaar in augustus wilt beginnen. Meld je aan voor 1 april. Voor de BOL-opleidingen geldt: meld je zo snel mogelijk aan, dan heb je de grootste kans op plaatsing in de opleiding van jouw keuze. Bij een aantal BBL- opleidingen kun je ook halverwege het schooljaar (in februari) starten en sommige opleidingen hebben een flexibele instroom. Vraag ernaar bij het Servicecentrum, servicecentrum@regiocollege.nl (075) 681 90 01.
Hoe meld ik me aan?
Klik de rode knop 'aanmelden', deze vind je op (bijna) iedere pagina van deze website in de rechterbovenhoek. Lees goed van te voren welke documenten je nodig hebt bij het aanmelden (zoals diploma's, cijferlijsten en identiteitsbewijs).
Wat is het wettelijk verplichte les- of cursusgeld?
Je vindt dit door op bij een opleiding aan de rechterkant (bij 'meer over') op 'kosten' te klikken.
Wat is het verschil tussen een stage en een leerwerkplek?
Een stage maakt deel uit van een BOL-opleiding en is meestal onbetaald. Volg je een BBL-opleiding, dan moet je beschikken over een werkplek en krijg je salaris van je werkgever.
Wanneer zijn de open avonden?
De open avonden vinden meestal plaats in november, januari, maart en juni. Voor precieze data kijk je in onze agenda. Deze vind je onder 'actueel'.
Waar vind ik informatie over studiefinanciering?
Informatie over studiefinanciering kun je inwinnen bij het Servicecentrum van het Regio College en op de website van DUO (www.duo.nl). Servicecentrum: telefoon (075) 681 90 01, e-mail servicecentrum@regiocollege.nl
Wanneer zijn de schoolvakanties?
Deze vind je in onze agenda. De agenda vind je onder 'actueel'.
Wanneer ontvang ik informatie over roosters en boeken?
Voor informatie over roosters en boeken kun je contact opnemen met het Onderwijs Service Team van de opleiding waarbij je staat ingeschreven. Je vindt deze onder 'contact'.
Ik ben mijn diploma kwijt; Ik heb een buitenlands diploma.
Ben je je diploma kwijt? Kijk op de website van DUO (www.duo.nl) hoe je een nieuw exemplaar kunt krijgen. Heb je een buitenlands diploma? Op de site van het NUFFIC (www.nuffic.nl) vind je meer informatie.
Ik heb een klacht, wat nu?
Op deze website vind je alles over onze klachtenprocedure, klokkenluidersregeling, ombudsman en vertrouwenspersoon. Ga naar 'studeren aan het Regio College' en klik in het menu op 'Klachten, rechten en plichten.
Ik heb een vraag over mijn aanmelding en/of inschrijving. Waar kan ik daarvoor terecht?
Heb je een vraag over je digitale aanmelding of wachtlijsten? Neem dan contact op met het Onderwijs Service Team. Zie de gegevens bij 'contact en locaties' op deze website. Heb je een vraag over de intake of je boekenlijst? Neem dan contact op met het Onderwijs Service Team. Kijk bij ‘contact en locaties’ voor de contactgegevens. Heb je een vraag over je opleidingskeuze of heb je extra ondersteuning nodig bij de opleiding? Neem contact op met het Servicecentrum: (075) 681 90 01 of servicecentrum@regiocollege.nl.

Staat je vraag er niet bij?

Stel deze dan hieronder: