Menu
Mbo-opleidingen

Detailhandel

  • Een tevreden klant rekent haar aankopen af bij de verkoper detailhandel

Werken in een winkel?

Met een beetje lef en ambitie kun je uitgroeien van caissière tot filiaalmanager met tig man personeel. In de detailhandel kan het allemaal!

Een middagje shoppen met vriendinnen. Boodschappen doen in de supermarkt. De nieuwste games scoren bij de gamestore. De detailhandel is een van de grootste branches in Nederland. En wat is er leuker dan producten verkopen die je zelf ook leuk vindt? Er is keus genoeg. Grofweg kun je onderscheid maken tussen food- en nonfoodwinkels. Maar of je nu werkt in een supermarkt of een banketbakkerszaak, of verkoopadvies geeft in een kledingwinkele of telecomstore, je bent altijd het visitekaartje. 

UIteindelijk draait het allemaal om tevreden klanten. Omgaan met klanten, collega's en leveranciers, artikelen zo presenteren dat ze goed tot hun recht komen, de kassa bedienen, verkoopgesprekken voeren, leidinggeven - dit zijn werkzaamheden die bij je takenpakket (kunnen) behoren. Kortom: werken in een winkel is boeiend en afwisselend!

Iets voor jou?

Werken in de detailhandel betekent werken met mensen. Je kunt in allerlei verschillende soorten winkels of voor een webshop werken. Belangrijk is dat je verkopen een uitdaging vindt en dat je kennis hebt van de producten die je verkoopt. Daarnaast moet je goed met mensen kunnen omgaan en je kunnen verplaatsen in wat de klant wil. Je bent het visitekaartje van de winkel. Je bent praktisch, flexibel, kunt goed samenwerken en houdt van aanpakken. Herken je jezelf in die eigenschappen? Ontdek dan je eigen talenten in de detailhandel!

 

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Verkoper 2 BOL/BBL Verkoopspecialist 3 BOL/BBL Manager retail 4 BOL/BBL Allround medewerker optiek 3 BBL/BOL Opticien 4 BBL
Wouter van der Griend werkt bij een kledingzaak in...
Deelnemer aan het werk in Optiek
Rowan Bijl werkt bij een optiek in Zaandam.
Opticien aan het werk
Ik doe de inkoop, administratie, oogmetingen en natuurlijk...
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk ProefstuderenBrochure 2020-2021 downloadenBrochure 2020-2021 downloaden