Menu
Mbo-opleidingen

Detailhandel

  • Productpresentatie in een kledingwinkel.
  • De verkoopspecialist adviseert een klant over de aankoop van een camera.

Een middagje shoppen met vriendinnen. Boodschappen doen in de supermarkt. De nieuwste games scoren bij de gamestore ... De detailhandel is een van de grootste branches in Nederland. En wat is er leuker dan producten verkopen die je zelf ook leuk vindt? Of je nu werkt in een supermarkt, een kledingzaak of een telecomwinkel, je bent altijd het visitekaartje van de winkel. Uiteindelijk draait het allemaal om tevreden klanten. Omgaan met klanten, collega’s en leveranciers, artikelen zo presenteren dat ze goed tot hun recht komen, de kassa bedienen, verkoopgesprekken voeren, leidinggeven – om maar een paar werkzaamheden te noemen. Kortom: werken in de detailhandel is boeiend en afwisselend.

Iets voor jou?

Werken in de detailhandel betekent werken met mensen. Je kunt dus goed met mensen omgaan en je kunt je goed verplaatsen in wat de klant wil. Je blijft altijd vriendelijk en beleefd, en je ziet er verzorgd uit. Je bent tenslotte het visitekaartje! Misschien heb je al een (bij)baan in de detailhandel. Je vindt het een uitdaging om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Je bent praktisch, flexibel, kunt goed samenwerken en houdt van aanpakken. Herken je jezelf in die eigenschappen? Ontdek dan je eigen talenten in de detailhandel!

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Verkoper 2 BOL/BBL Verkoopspecialist 3 BOL/BBL Manager retail 4 BOL/BBL Allround medewerker optiek 3 BBL Opticien 4 BBL
Wouter van der Griend werkt bij een kledingzaak in...
Deelnemer aan het werk in Optiek
Rowan Bijl werkt bij een optiek in Zaandam.
Opticien aan het werk
Ik doe de inkoop, administratie, oogmetingen en natuurlijk...
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag Je havo of vwo diploma snel halen?Meld je nu aan voor bij het vavo!Je havo of vwo diploma snel halen?Kom proefstuderenKom proefstuderenBrochure 2018-2019 downloadenBrochure 2018-2019 downloaden