Menu
Mbo-opleidingen

Detailhandel

  • Een tevreden klant rekent haar aankopen af bij de verkoper detailhandel

Werken in een winkel is veelzijdig: je hebt direct contact met je klanten en zorgt dat zij tevreden de deur uitlopen. Je verkoopt producten maar zorgt ook voor het bijhouden van voorraden of de inrichting van de winkel. Heb je ambitie, dan kun je doorgroeien tot leidinggevende of filiaalmanager. 

De detailhandel is een van de grootste branches in Nederland. En wat is er leuker dan producten verkopen die je zelf ook leuk vindt? Er is keus genoeg. Maar in wat voor winkel je ook werkt: je bent altijd het visitekaartje. 

UIteindelijk draait het allemaal om tevreden klanten. Omgaan met klanten, collega's en leveranciers, artikelen zo presenteren dat ze goed tot hun recht komen, de kassa bedienen, verkoopgesprekken voeren, leidinggeven - dit zijn werkzaamheden die bij je takenpakket (kunnen) behoren. Kortom: werken in een winkel is boeiend en afwisselend!

Iets voor jou?

Werken in de detailhandel betekent werken met mensen. Je kunt in allerlei verschillende soorten winkels of voor een webshop werken. Belangrijk is dat je het leuk vindt om te verkopen dat je kennis hebt van de producten die je verkoopt. Daarnaast moet je goed met mensen kunnen omgaan en je kunnen verplaatsen in wat de klant wil. Je bent het visitekaartje van de winkel. Je bent praktisch, flexibel, kunt goed samenwerken en houdt van aanpakken. Herken je jezelf in die eigenschappen? Ontdek dan je eigen talenten in de detailhandel!

 

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Verkoper 2 BOL/BBL Verkoopspecialist 3 BBL Manager retail 4 BOL/BBL Allround medewerker optiek 3 BBL/BOL Opticien 4 BBL
Wouter van der Griend werkt bij een kledingzaak in...
Deelnemer aan het werk in Optiek
Rowan Bijl werkt bij een optiek in Zaandam.
Opticien aan het werk
Ik doe de inkoop, administratie, oogmetingen en natuurlijk...
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag ProefstuderenMeld je aanProefstuderenBrochure 2021-2022 downloadenBrochure 2021-2022 downloaden