Menu
Mbo-opleidingen

Detailhandel

  • Productpresentatie in een kledingwinkel.
  • De verkoopspecialist adviseert een klant over de aankoop van een camera.

Werken in een winkel?

Met een beetje lef en ambitie kun je uitgroeien van caissière tot filiaalmanager met tig man personeel. In de detailhandel kan het allemaal!

Een middagje shoppen met vriendinnen. Boodschappen doen in de supermarkt. De nieuwste games scoren bij de gamestore. De detailhandel is een van de grootste branches in Nederland. En wat is er leuker dan producten verkopen die je zelf ook leuk vindt? Er is keus genoeg. Grofweg kun je onderscheid maken tussen food- en nonfoodwinkels. Maar of je nu werkt in een supermarkt of een banketbakkerszaak, of verkoopadvies geeft in een kledingwinkele of telecomstore, je bent altijd het visitekaartje. 

UIteindelijk draait het allemaal om tevreden klanten. Omgaan met klanten, collega's en leveranciers, artikelen zo presenteren dat ze goed tot hun recht komen, de kassa bedienen, verkoopgesprekken voeren, leidinggeven - dit zijn werkzaamheden die bij je takenpakket (kunnen) behoren. Kortom: werken in een winkel is boeiend en afwisselend!

Iets voor jou?

Werken in een winkel betekent werken met mensen. Je kunt dus goed met mensen omgaan en je kunt je goed verplaatsen in wat de klant wil. Je blijft altijd vriendelijk en beleefd, en je ziet er verzorgd uit. Je bent tenslotte het visitekaartje! Misschien heb je al een (bij)baan in een winkel. Je vindt het een uitdaging om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Je bent praktisch, flexibel, kunt goed samenwerken en houdt van aanpakken. Herken je jezelf in die eigenschappen? Ontdek dan je eigen talenten in de detailhandel!

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Verkoper 2 BOL/BBL Verkoopspecialist 3 BOL/BBL Manager retail 4 BOL/BBL Allround medewerker optiek 3 BBL/BOL Opticien 4 BBL
Wouter van der Griend werkt bij een kledingzaak in...
Deelnemer aan het werk in Optiek
Rowan Bijl werkt bij een optiek in Zaandam.
Opticien aan het werk
Ik doe de inkoop, administratie, oogmetingen en natuurlijk...
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag Gezakt en toch naar het hbo!Meld je aan voor vavo (havo/vwo)Gezakt en toch naar het hbo!Kom proefstuderenKom proefstuderenBrochure 2019-2020 downloadenBrochure 2019-2020 downloaden