Retail & ondernemen

  • Student Retail medewerker is aan het werk in de supermarkt en lacht in de camera

Werken in een winkel is veelzijdig: je hebt direct contact met je klanten en zorgt dat zij tevreden de deur uitlopen. Je verkoopt producten maar zorgt ook voor het bijhouden van voorraden of de inrichting van de winkel. Heb je ambitie, dan kun je doorgroeien tot leidinggevende of filiaalmanager. 

De retail is een van de grootste branches in Nederland. En wat is er leuker dan producten verkopen die je zelf ook leuk vindt? Er is keus genoeg. Maar in wat voor winkel je ook werkt: je bent altijd het visitekaartje. 

UIteindelijk draait het allemaal om tevreden klanten. Omgaan met klanten, collega's en leveranciers, artikelen zo presenteren dat ze goed tot hun recht komen, de kassa bedienen, verkoopgesprekken voeren, leidinggeven - dit zijn werkzaamheden die bij je takenpakket (kunnen) behoren. Kortom: werken in een winkel is boeiend en afwisselend!

Iets voor jou?

Werken in de retail betekent werken met mensen. Je kunt in allerlei verschillende soorten winkels of voor een webshop werken. Belangrijk is dat je het leuk vindt om te verkopen dat je kennis hebt van de producten die je verkoopt. Daarnaast moet je goed met mensen kunnen omgaan en je kunnen verplaatsen in wat de klant wil. Je bent het visitekaartje van de winkel. Je bent praktisch, flexibel, kunt goed samenwerken en houdt van aanpakken. Herken je jezelf in die eigenschappen? Ontdek dan je eigen talenten in de retail!

Locatie retail-opleidingen

Alle retail-opleidingen van het Regio College worden gegeven in Zaandam. Het adres is Cypressehout 99.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Retail medewerker 2 BOL/BBL Retail specialist 3 BOL/BBL Retail manager 4 BOL/BBL Ondernemer handel 4 BOL