Allround metselaar

BBL, niveau 3

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Diplomabonus

Studenten die werken volgens de CAO Bouw en Infra en in de periode tussen 1 september 2021 en 1 september 2024 (verlengd!) hun diploma bbl 2, 3 en/of 4 halen, ontvangen een diplomabonus ter hoogte van € 2.500 bruto.

 

Werk je al als metselaar en wil je graag doorgroeien naar allround vakman? Kies dan voor de opleiding Allround metselaar. Je voert niet alleen de meest gangbare metselwerkzaamheden uit, maar leert ook complexere werkzaamheden uit te voeren op het gebied van metselwerkconstructies. Ook krijg je meer verantwoordelijkheden. 

Hoe ziet de opleiding tot allround metselaar eruit? 

Tijdens de opleiding Allround metselaar leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan de slag te gaan in de bouw. Je krijgt theorielessen en doet praktijkervaring op tijdens je werk (BBL).

Waar ga je werken? 

Na je opleiding tot allround metselaar werk je bij een bouwbedrijf of een aannemersbedrijf, meestal op een bouwplaats. Vaak werk je in de nieuwbouw, maar er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in renovatie. Je kunt ook als zelfstandige je eigen metselbedrijf beginnen.

BBL-opleiding 

Bij een BBL-opleiding werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf op het gebied van bouwtechniek en ga je één dag per week naar school bij het Regio College. De beste begeleiding krijg je als je je aanmeld bij BOUWMENSEN. Zij verzorgen de begeleiding in de praktijk en hebben veel bedrijven in hun bestand waar je kan werken. 

Keuzedelen 

Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit een aantal keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:

  • Oriëntatie op ondernemerschap
  • Inspelen op innovaties
  • Rekenen 3F
  • Experimenteren met materialen en technieken
  • Basis restauratiewerk metselen

Vervolgopleiding allround metselaar 

Na de opleiding Allround metselaar kun je doorleren. Mogelijke vervolgopleidingen zijn Uitvoerder bouw en infra niveau 4 of Smart building middenkaderfunctionaris niveau 4

Praktische informatie 

Toelatingseisen 

Je kunt instromen met het mbo-diploma metselaar niveau 2.

Startdatum 

De BBL-opleidingen in de bouw hebben een flexibele instroom. Dat betekent dat je op elk gewenst moment met je opleiding kunt beginnen.

Duur opleiding  

Maximaal 2 jaar.

Locatie 

Zaandam en Edam.

Kosten opleiding 

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde cursusgeld;
  • opleidingsgebonden leermiddelen ± € 740,-.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Open dag allround metselaar

Heb je interesse in de opleiding Allround metselaar, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de bouwopleidingen en meld je aan.

Wat je wellicht ook interessant vindt