Turboroute marketing & communicatie

niveau 4

  • turboroute lachende jongen in de klas
Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Zit je in het derde jaar van het vmbo (sector economie) en heb je interesse in een economische vervolgopleiding? Wil je sneller je mbo-opleiding afronden (een traject van twee jaar is mogelijk) en daarna door naar het hbo? Begin je carrière dan al op het vmbo en meld je aan voor de turboroute marketing & communicatie!

Hoe ziet de turboroute marketing & communicatie eruit? 

De turboroute bestaat uit 16 bijeenkomsten waarbij je onderdelen uit het lesprogramma van de eerste klas van de mbo-opleiding marketing & communicatie specialist volgt. Als je deze bijeenkomsten hebt gevolgd, kun je de opleiding marketing en communicatie versneld afronden.

De turboroute 

Je werkt acht weken aan een projectopdracht, dit doe je samen met leerlingen die vorig jaar de turboroute al hebben gevolgd. Na het project volg je nog acht masterclasses. Deze masterclasses worden gegeven door diverse docenten van de opleiding marketing en communicatie. Het is de bedoeling jou een beter beeld te geven van deze opleiding. De masterclasses die gegeven worden zijn:

  • online marketing;
  • webdesign;
  • marketingmix;
  • onderhandelingsstrategieën;
  • moodboard maken;
  • Spaans;
  • offline voorlichtingsmateriaal maken;
  • presentatietechnieken.

Vervolg turboroute marketing & communicatie 

De turboroute marketing & communicatie is het voortraject van de opleiding Marketing en communicatie. Deze mbo-opleiding op niveau 4 duurt net als de havo twee jaar en biedt een goede aansluiting op diverse economische hbo-opleidingen. Kortom, de turboroute in combinatie met de opleiding marketing en communicatie specialist biedt jou een uitstekend alternatief voor de havo, met name als je een vervolgstudie wilt volgen in een economische richting op hbo-niveau.

Praktische informatie 

Toelatingseisen 

De turboroute is bedoeld voor ambitieuze vmbo-leerlingen die goede resultaten halen in het derde leerjaar. Er wordt met name gekeken naar de cijfers voor de vakken Nederlands, Engels, economie en wiskunde. Nadat je je hebt aangemeld volgt nog een capaciteitentest.

Startdatum 

September: op dinsdagmiddag van 15.00 uur tot 16.15 uur. Leerlingen die dit traject doen worden vrijgeroosterd.

Duur opleiding  

16 weken

Locatie 

Saenredam College, Zaandijk (project)

Regio College, Zaandam (masterclasses)

Kosten opleiding 

Gratis

Uitstekende resultaten

Het doel van de turboroute is de beste leerlingen van het vmbo een kans te bieden het mbo versneld te doorlopen. Inmiddels doen leerlingen van zes verschillende vmbo-scholen uit de regio mee aan dit traject. In de afgelopen 20 jaar hebben zo'n 400 leerlingen de turboroute gevolgd. De leerlingen die het traject succesvol hebben afgerond, hebben vrijwel allemaal hun diploma marketing & communicatie specialist binnen twee jaar behaald.

Aanmelden

Aanmelden kan door een Whatsapp-bericht te sturen naar 06-28 44 65 86. Je zet hierin je naam, je e-mailadres en de naam van je school. Je ontvangt vervolgens per e-mail een aanmeldformulier.

Open dag turboroute marketing & communicatie 

Heb je interesse in de turboroute marketing & communicatie, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de retail-, economie- en administratie-opleidingen en meld je aan.

Wat je wellicht ook interessant vindt