Menu
Mbo-opleidingen

Softwaredeveloper

BOL, niveau 4

Je bent geïnteresseerd in computers en software. Je bent niet bang om je tanden in een ingewikkeld probleem te zetten en geeft niet gauw op. Als softwaredeveloper maak je programma’s of applicaties/apps, websites en soms games of simulaties. Je praat met klanten en gebruikers over hun wensen en zet dat om in concrete oplossingen
die goed samenwerken met andere programma’s. Je test de oplossingen en kunt aan anderen uitleggen hoe ze er het beste mee kunnen werken.
Keurmerk

Als je deze opleiding afrondt, ben je in het bezit van een mbo-diploma waarmee je een uitstekende basis legt voor een mooie carrière als applicatie- en mediaontwikkelaar. Bovendien is dit een diploma dat prima aansluit bij een hbo-vervolgopleiding. 


Als softwaredeveloper:

ontwerp en ontwikkel je computerprogramma's (o.a. apps en websites) die je daarna bouwt, test en zorgt dat ze goed werken. Ook controleer je of bestaande programma's goede blijven werken of moeten worden uitgebreid en doe je verbetervoorstellen. Je werkt in een team met andere ontwikkelaars en collega's. Je voert overleg en je kunt jouw werk goed presenteren en uitleggen.  

Waar werk je?

Softwaredevelopers werken vaak bij ICT-bedrijven die gespecialiseerd zijn in softwaredevelopment of bij grotere organisaties met een eigen ICT-afdeling. Je werkt zowel in projectgroepen als zelfstandig.

Beroepspraktijkvorming

In het tweede en derde jaar van je mbo-opleiding ga je ongeveer vijf maanden op stage bij een erkend leerbedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Opbouw opleiding

Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Aanvullende certificaten

Volg je een niveau 4-opleiding, dan kun je bij het Regio College aanvullende ICT-certificaten halen van Cisco en Microsoft. Je bent dan (nog) beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Het gaat om de volgende certificaten:

  • CCENT en CCNA Routing & Switching van Cisco;
  • MTA van Microsoft;
  • MOS (Microsoft Office Specialist).

Diverse Microsoft IT Academy-certificaten zijn er voor zowel Softwaredeveloper als Expert IT systems and devices. De CCNA-certificaten zijn bedoeld voor Expert IT systems and devices. Een enkel CCNA-certificaat kan ook al worden behaald tijdens de opleiding Allround medewerker IT systems and devices op niveau 3.

Waarom kies je voor het Regio College?

Je krijgt een gedegen opleiding waar we veel aandacht besteden aan het programmeren maar ook aan zaken daaromheen. Je leert bijvoorbeeld veel op het gebied van informatieanalyse en ontwerp, databases en projectmatig werken.

Verder leren?

Je kunt verder gaan met een hbo-opleiding op het gebied van ICT, zoals Informatica, Bedrijfskundige informatica, Software Engineer, Game Development of Communication & multimedia design.

Toelatingseisen

  • vmbo-diploma kl, gl of tl;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
  • mbo-diploma niveau 2 of 3, bij voorkeur van een vergelijkbare vooropleiding.

Startdatum

Augustus

Duur

3 jaar (een versneld traject is mogelijk met een mbo-diploma ICT niveau 3)

Plaats

Zaandam

Opleidingskosten

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk bepaalde lesgeld;
  • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 350;
  • er is een vrijwillige bijdrage van € 25;
  • heb je nog geen laptop, dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!Brochure 2020-2021 downloadenBrochure 2020-2021 downloaden