Allround timmerman

BBL, niveau 3

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Diplomabonus

Studenten die werken volgens de CAO Bouw en Infra en in de periode tussen 1 september 2021 en 1 september 2024 (verlengd!) hun diploma bbl 2, 3 en/of 4 halen, ontvangen een diplomabonus ter hoogte van € 2.500 bruto.

Trappen, kozijnen, dakkapellen, ze hebben één ding gemeen: allemaal gebouwd door een vakkundig timmerman die zijn hand niet omdraait voor het werken op grote hoogte of voor precisiewerk op de grond. Ben jij handig, heb je ruimtelijk inzicht en kun je goed in een team werken? Dan ben jij uit het juiste hout gesneden. Je begint als timmerman op niveau 2. Daarna stroom je door naar allround timmerman niveau 3 en krijg je meer verantwoordelijkheden. Wil je een allround vakman worden? Dan kun je direct instromen in deze opleiding.

Hoe ziet de BBL-opleiding tot allround timmerman eruit? 

Bij de BBL-opleiding tot allround timmerman werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf op het gebied van bouwtechniek en ga je één dag per week naar school bij het Regio College. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet evaring op tijdens je werk. De beste begeleiding krijg je als je je aanmeld bij BOUWMENSEN. Zij verzorgen de begeleiding in de praktijk en hebben veel bedrijven in hun bestand waar je kan werken.

Waar ga je werken? 

  • Bouwbedrijf
  • Aannemer
  • Timmerbedrijf

Keuzedelen 

Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit een aantal keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:

  • Inspelen op innovaties
  • Rekenen 3F
  • Experimenteren met materialen en technieken
  • Basis restauratiewerk timmeren

Vervolgopleiding allround timmerman 

Na de opleiding tot timmerman kun je doorstuderen. Een mogelijke vervolgopleiding is de mbo-opleiding Uitvoerder bouw/infra niveau 4.

Praktische informatie 

Toelatingseisen 

  • Mbo-diploma Timmerman niveau 2.

Startdatum

De BBL-opleidingen in de bouw hebben een flexibele instroom. Dat betekent dat je op elk gewenst moment met je opleiding kunt beginnen.

Duur opleiding 

Maximaal 2 jaar. 

Locatie 

Zaandam en Edam

Kosten opleiding 

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL);
  • opleidingsgebonden leermiddelen ± € 740,-.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Open dag allround timmerman

Heb je interesse in de opleiding Allround timmerman, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de bouwopleidingen en meld je aan.

Wat je wellicht ook interessant vindt