Toelichting aanmelden

Start: je meldt je digitaal aan

Lees bij iedere stap de aanwijzingen goed door. Na je aanmelding krijg je binnen 24 uur een bevestiging per e-mail. Als we nog iets van je nodig hebben, krijg je daarover bericht.

Stap 1 (1)

Je hebt je digitaal aangemeld

Heb je aangegeven dat je een zorg- of loopbaanadvies nodig hebt? Dan nodigt het Servicecentrum je uit voor een telefonisch gesprek. 
Wil je je afmelden voor de opleiding, doe dit dan met een e-mail naar het Onderwijs Service Team van de opleiding. Vermeld daarbij je volledige naam en studentnummer of geboortedatum.

Stap 2 (1)

Je wordt uitgenodigd voor een kennismaking

Je ontvangt per e-mail een uitnodiging voor een telefonische kennismaking. Dit gesprek is een verplicht onderdeel om toegelaten te worden tot de opleiding.
Bij enkele opleidingen maak je ook de AMN Talentscan. Je maakt deze talentscan thuis. Je ontvangt daarvoor per e-mail een uitnodiging en instructie.

Soms blijkt uit de kennismakingsactiviteit dat er nog een extra gesprek nodig is over je studiekeuze of over extra begeleiding tijdens je opleiding.

Stap 3 (1)

Je bent geplaatst

Meld je je voor 1 april aan, voldoe je aan de toelatingseisen* en hebben wij je gesproken, dan plaatsen we je in de opleiding van je keuze. We plaatsen op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Of

Je komt op een wachtlijst
Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. Is er geen plek meer, dan vragen we je of je op de wachtlijst wilt. We nemen dan contact op als er weer plek is.

Of

Je bent niet geplaatst
Is er geen plek meer, voldoe je niet aan de toelatingseisen of hebben wij je telefonisch niet kunnen spreken, dan kunnen we je helaas niet plaatsen. We informeren je hierover per e-mail. We verwijzen je door naar het Servicecentrum voor advies. Je bepaalt zelf of je dat nodig hebt.

*Of

Je wilt je aanmelden voor het alsnog toelaatbaarheidsonderzoek
Voldoe je niet aan de toelatingseisen maar wil je graag alsnog toegelaten worden? Dan kan de decaan van je school of je werkgever daartoe een verzoek indienen. Bekijk hier de procedure.

Stap 4 (1)

Je bezoekt het introductieprogramma

Per opleiding wordt een passend introductieprogramma gemaakt. Je kunt hier al je vragen stellen, je opleiding bezoeken, kennismaken met andere studenten en meedoen aan de georganiseerde activiteiten.

Stap 5 (1)

Je gaat starten met je opleiding

Je bent klaar om te starten met je opleiding als we je diploma van je vorige opleiding en de onderwijsovereenkomst (OWO) ondertekend hebben ontvangen. Je ontvangt van ons je Regio Collegepas.

 Terug naar digitaal aanmelden.