Studiekeuzeactiviteiten

Een mbo-opleiding kiezen is vaak niet gemakkelijk. Het Regio College helpt je daarom graag daarbij. Wat kun je allemaal doen om tot een goede opleidingskeuze te komen? Wat kun je zelf doen? Waar heb je hulp bij nodig? Check wat je allemaal kunt doen:

Bezoek een open dag    

Bezoek een open dag

Je bezoekt de praktijkruimtes en theorielokalen en maakt kennis met onze studenten en docenten. Zij kunnen jou van alles vertellen over de opleiding, de stages en hoe jouw dag op het Regio College eruitziet. 

Leerlingbezoekdagen  

Doe mee met de leerlingbezoekdagen

Tijdens deze dagen bezoek je een opleiding van jouw keuze. Je volgt een les, zowel theorie als praktijk en je proeft de sfeer van de school.

workshop samen kiezen  

Volg de workshop Samen kiezen voor het mbo

Een opleiding kiezen is spannend, zowel voor ouders als het kind. Hoe kun je het kiezen goed aanpakken? Tijdens deze workshop gaan ouders en kind samen aan de slag.

Over De Streep  

Doe de keuzetool Over de streep

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat vind ik belangrijk? Drie belangrijke vragen om te ontdekken welke opleiding bij jou past. Met onze online tool Over de streep helpen we je. Geef antwoord op de vragen en je krijgt binnen 30 minuten inzicht in jouw studiemogelijkheden.

Proefstuderen  

Kom proefstuderen

Wil je weten hoe het is om straks de opleiding van je keuze bij het Regio College te volgen?Loop een dag mee bij een opleiding en maak kennis met de studenten en docenten.

beroepenmarkt  

Ga naar een beroepenmarkt

De docenten van verschillende opleidingen van het Regio College komen op de beroepenmarkten langs om leerlingen informatie te geven over de opleidingen die je bij het Regio College kunt volgen.

SLB-adviseur  

Vraag advies aan een studieloopbaanadviseur

Heb je een vraag of twijfel je bijvoorbeeld nog tussen opleidingen en wil je hierover in gesprek? Neem contact op met het Sercivecentrum. Ze helpen je graag!