Menu
Mbo-opleidingen

Medewerker recreatie en sport

BOL, niveau 2

Onze samenleving kent steeds meer mensen met overgewicht. Logisch dat er steeds meer aandacht is voor een gezonde leefstijl. Bewegen en sport maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Als medewerker recreatie en sport assisteer je bij het organiseren en begeleiden van recreatie- en sportactiviteiten. Daar komt heel wat bij kijken: je moet niet alleen kennis hebben van veel verschillende sporten, maar ook zorgen dat mensen plezier hebben tijdens een sportieve activiteit. Met jouw hulp gaan mensen gezonder leven, een mooi beroep!

Als medewerker recreatie en sport:

  • assisteer je bij recreatieve en sportieve activiteiten en evenementen;
  • begeleid en instrueer je deelnemers tijdens activiteiten en houd je toezicht;
  • onderhoud en beheer je materialen en accomodaties, en zet je materialen klaar;
  • kun je gasten/sporters enthousiast maken voor een activiteit.

Waar werk je?

Met het diploma Medewerker recreatie en sport op zak zijn de mogelijkheden legio. Je begeleidt mensen bij sport en bewegen bij fitnesscentra, indoor- en outdoorcentra en sportverenigingen, zwembaden en buitensportondernemingen. Maar denk ook eens aan werken in recreatiebedrijven zoals campings en bungalowparken. Waar je ook werkt, het promoten van een gezonde leefstijl met veel sport en bewegen staat steeds centraal.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je loopt zowel in het eerste als in het tweede jaar elke week stage.

Basisjaar

Deze opleiding begint met een gemeenschappelijk basisjaar Dienstverlening. Als je daarna voor de uitstroomrichting Medewerker recreatie en sport kiest, volg je het tweede jaar in Koog aan de Zaan.

Keuzedelen

Keuzedelen vormen een verplicht onderdeel van je opleiding. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als beginnend medewerker recreatie en sport leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.

Verder leren?

Mogelijke vervolgopleidingen zijn:

Sport- en bewegingsleider niveau 3;
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality niveau 3.

Toelatingseisen

  • vmbo-diploma bl;
  • entree diploma niveau 1.

Basisjaar

Deze opleiding begint met een gemeenschappelijk basisjaar Dienstverlening in Zaandam. Als je daarna voor de uitstroomrichting Medewerker recreatie en sport kiest, volg je het tweede jaar in Koog aan de Zaan.

Startdatum

Augustus

Duur

2 jaar (inclusief basisjaar)

Plaats

Zaandam en Koog aan de Zaan

Opleidingskosten

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk bepaalde lesgeld;
  • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 650 (incl. digitaal boekenpakket, sportkledingpakket, jaarlijks kamp en excursies);
  • er is een vrijwillige bijdrage voor extra activiteiten van € 30;
  • heb je nog geen laptop, dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Voordat je op stage gaat heb  je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Daaruit blijkt dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd die jouw functioneren in dit beroep in de weg zitten. De VOG kun je aanvragen bij de gemeente waar je woont. Op de website www.justis.nl, van het Ministerie van Justitie en Veiligheid kun je meer informatie vinden over de VOG.

 

 

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure downloadenBrochure downloaden Meld je aan!Meld je aan!