Infra opleidingen

In de infra werk je meestal voor de overheid of grote bedrijven die gespecialiseerd zijn in grond-, water- of wegenbouw. Samen met je team bouw of onderhoud je de infrastructuur. Dat zijn vaak grote projecten waarbij je met groot materieel werkt voor bijvoorbeeld grondverzet of asfaltering. 

Opleidingsmogelijkheden infra

Er zijn verschillende beroepen in de infra, variërend van straatmaker en waterbouwer tot machinist van bijvoorbeeld grondverzetmachines. Met werken in de infra steek je je handen uit de mouwen en werk je aan verschillende projecten. Ook kun je op kantoor terecht, denk bijvoorbeeld aan de voorbereiding bij een ingenieursbureau. In de infra kunnen ze altijd goed opgeleide, gekwalificeerde mensen gebruiken. Dit biedt dus goede kansen op de arbeidsmarkt.

Dit leer je tijdens een infra opleiding (mbo)

Je leert onder andere het aanleggen van wegen, rioleringen of andere bouwprojecten. Een pittig maar leuk beroep waar je meestal in de buitenlucht aan het werk bent. Je hebt een goede lichamelijke conditie en je werkt graag samen met je collega's in een team. Enthousiast? Kies voor een opleiding en werk in infra!

Diplomabonus & vergoeding leermiddelen en examineringsproducten
Studenten die werken volgens de CAO Bouw en Infra en in de periode 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2023 hun diploma bbl 2, 3 en/of 4 halen, ontvangen een diplomabonus ter hoogte van € 2.500 bruto. De leermiddelen en examineringsproducten worden gedurende de leerjaren 2021-2022 en 2022-2023 100% vergoed voor studenten bbl 2, 3 en 4.

Open dag infra

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en schrijf je in.

Locatie 

Alle infra-opleidingen van het Regio College worden gegeven in Heerhugowaard. Het adres is Stationsplein 129.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Allround vakman gww (grond-, water- en wegenbouw) 3 BBL Allround waterbouwer 3 BBL Asfaltafwerker 2 BBL Balkman 3 BBL Eerste monteur gas-, water- en warmtedistributie 3 BBL Machinist grondverzet, wegenbouw of hijswerk 3 BBL Monteur gas-, water- en warmtedistributie 2 BBL Opperman bestratingen 2 BBL Straatmaker 3 BBL Uitvoerder bouw/infra (infra) 4 BBL Vakman gww (grond-, water- en wegenbouw) 2 BBL Waterbouwer 2 BBL