Aanmelding en overdracht vavo

Aanmelden, plaatsing en overdracht

Nadat je je digitaal hebt aangemeld, krijg je een bevestiging van ons. Zodra je aanmelding compleet is krijg je een link om je aan te melden voor een intakegesprek. De intakedagen vinden dit jaar plaats op 8, 9 en 10 juli.

Word je overgedragen door jouw middelbare school, dan kunnen we je pas uitnodigen voor een intakegesprek als we een geldige cijferlijst van je hebben en een door de decaan van je school ingevuld en ondertekend overdrachtsformulier. Vraag je decaan daar dus naar!

Voorbereiding intake Je ontvangt bij de uitnodiging voor het intakegesprek een vragenlijst, vul deze voor het gesprek in. In het eerste deel van het gesprek verkennen we welk vavo-traject het beste bij jou past. Daarbij gebruiken wij je meest recente cijferlijst. Als het een goed idee lijkt om een nieuw vak te kiezen, dan kijken we wanneer je dat vak voor het laatst hebt gehad. Dit doen we om in te schatten of dit haalbaar voor je is en of je misschien nog een aanvullende toets moet doen. In het tweede deel van het gesprek gaat het over jou. Daarbij gebruiken we de door jou ingevulde vragenlijst. Wie je bent, waar je goed in bent, wat je na de vavo wilt gaan doen. Maar ook of je  extra begeleiding nodig hebt. Na de intake bepaalt de plaatsingscommissie of je geplaatst kunt worden. Daarover krijg je zo snel als mogelijk bericht.

Overdracht

Kom je van een vo-school dan kan deze je voordragen voor overdracht als je:

  • gezakt bent voor de havo of het vwo;
  • wilt ‘herprofileren’, dat wil zeggen een of twee profielvakken wilt wijzigen;
  • je havo diploma hebt behaald en bij het vavo het vwo wilt gaan doen;
  • blijft zitten in 4 havo of 5 vwo.