ICT opleidingen mbo

Als ICT’er ben je bezig met het beheren van systemen, netwerken, databases en applicaties. De ICT is een relatief jonge, dynamische branche. In vrijwel ieder bedrijf vind je een computernetwerk en veel bedrijven hebben een eigen ICT-afdeling. Het installeren van hard- en software, bedenken van oplossingen en procedures en het oplossen van systeemfouten, het hoort er allemaal bij. Als ICT’er is het belangrijk dat je up-to-date bent van de laatste systeemupdates en modellen. Je kunt in deze branche alle kanten op!

Wat leer je tijdens een ICT mbo opleiding?

Tijdens je opleiding leer je PC’s en netwerken onderhouden en beheren. Daarnaast leer je storingen verhelpen en ga je bezig met het installeren van soft- en hardware. Je hebt interesse in computerprogramma’s of in het ontwikkelen van software. Je ontwikkelt een beter technisch inzicht, verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Onder druk kun je goed werk afleveren en met veranderingen omgaan. Ook vind je het leuk om jezelf te blijven scholen in nieuwe toepassingen en ontwikkelingen. Dat is net wat een ICT mbo-opleiding zo leuk en uitdagend maakt!

Open dag ICT mbo

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en schrijf je in.

Locatie 

Alle ICT mbo-opleidingen van het Regio College worden gegeven in Zaandam. Het adres is Cypressehout 95.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Allround medewerker IT systems and devices 3 BOL/BBL Expert IT systems and devices 4 BOL/BBL Software developer 4 BOL/BBL Medewerker ICT support 2 BOL/BBL