ICT

De ICT is een relatief jonge, dynamische branche. In vrijwel ieder bedrijf vind je een computernetwerk en veel bedrijven hebben een eigen ICT-afdeling. Soms wordt ICT uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven. Het is belangrijk dat alles het goed doet en dat medewerkers weten hoe ze met het computersysteem moeten werken. Pc’s en netwerken onderhouden en beheren, storingen verhelpen, soft- en hardware installeren en computergebruikers ondersteunen kunnen taken zijn. Maar ook oplossingen bedenken voor informatiesystemen, het ontwikkelen en invoeren van procedures die gebruikers in acht moeten nemen of het ontwikkelen en verbeteren van computerapplicaties. Je kunt in deze branche alle kanten op!

Iets voor jou?

De computer kent geen geheimen voor je. Heeft iemand in je omgeving problemen met z’n pc? Jij vindt het een sport om die op te lossen. Je hebt interesse in computerprogramma’s of in het ontwikkelen van software. Natuurlijk heb je technisch en logisch inzicht en kun je analytisch denken. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en teamgeest. Ook onder druk kun je goed werk afleveren. Je kunt met veranderingen omgaan en bent bereid je te blijven scholen in nieuwe toepassingen en ontwikkelingen. Dat is net wat een ICT-opleiding zo leuk en uitdagend maakt!

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Allround medewerker IT systems and devices 3 BOL/BBL Expert IT systems and devices 4 BOL/BBL Software developer 4 BOL/BBL
"Bij de opleiding ICT beheerder niveau 4 krijg je meer...
"Eigenlijk was ik altijd met computers bezig, dit vond ik...