Juridische dienstverlening

  • Specialist juridische dienstverlening is in gesprek met cliënt en lacht

Als juridisch medewerker ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden: het ophalen van informatie, aanmaken en bijhouden van dossiers en het opstellen van akten en overeenkomsten. Waar mensen zijn, bestaan conflicten en tegenstrijdige belangen. Wetten en regels zijn er om te zorgen dat mensen desondanks goed samen kunnen leven en kunnen ingrijpen als hun belangen geschaad dreigen te worden. Als juridisch medewerker ken je het wetboek en kan je informatie verstrekken en advies geven. 

Wil je na deze studie verder studeren? De hbo-opleidingen Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening sluiten zeer goed aan bij deze opleiding.

Dit leer je tijdens een juridische opleiding niveau 4

Als Jurist leer je om zorgvuldig te werk te gaan, ben je sociaal, en kun je omgaan met veel verantwoordelijkheid. In de juridische dienstverlening is het belangrijk dat jij jouw werk altijd op orde hebt en goed bent in het plannen van jouw (huis)werk. Je leert systematisch en analytisch denken en je hebt een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Herken jij jezelf in deze punten dan is een opleiding tot Juridisch medewerker iets voor jou. 

Open dag Juridisch medewerker

Heb je interesse in juridische dienstverlening op mbo niveau 4? Maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en schrijf je in.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Legal, Insurance & HR Services Specialist 4 BOL Legal, insurance & HR services specialist versneld 4 BOL