Bouw opleidingen

Mbo student voor Timmerman zaagt machinaal een plank

Werken in de bouw is iets om trots op te zijn. Jouw werk als bouwvakker wordt gewaardeerd door de samenleving en er wordt jarenlang gebruik van gemaakt. Nieuwbouw, renovatie, onderhoud en restauratie, in de bouw zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Wie dus kiest voor een baan in de bouw is verzekerd van afwisselend werk, met vele uitdagingen, loopbaanmogelijkheden en een goed salaris. Wil je bezig zijn met techniek, heb je een goede lichamelijke conditie en wil je je creativiteit gebruiken? Volg dan een van onze opleidingen in de bouw. Je kunt je ontwikkelen van beginnend vakman tot zelfstandig ondernemer.

Diplomabonus

Studenten die werken volgens de CAO Bouw en Infra en in de periode tussen 1 september 2021 en 1 september 2024 (verlengd!) hun diploma bbl 2, 3 en/of 4 halen, ontvangen een diplomabonus ter hoogte van € 2.500 bruto.

Bouwopleidingen: wat leer je nou precies? 

Het Regio College biedt verschillende soorten BBL en BOL bouw opleidingen aan. Zo kun je kiezen uit de opleiding timmerman, metselaar en meer! Wij verwachten dat je al een beetje handig bent en technisch bent ingesteld. Je leert samenwerken, want in de bouw werk je meestal samen in een ploeg. Je houdt van aanpakken en hebt een no-nonsense mentaliteit. Het hebben van hoogtevrees is niet ideaal wanneer je een bouwopleiding wilt volgen, voor sommige beroepen ben je namelijk regelmatig aan het werk op hoge steigers. Verder is het ook erg belangrijk dat je professioneel en zorgvuldig met gereedschappen en machines te werk gaat. 

Van havo naar mbo

Voor veel havisten is het een logische stap: na de havo naar het hbo. Maar soms is een mbo-opleiding is een betere keuze. En je hoeft niet eens eerst de havo af te maken. Waarom zou je dat doen? Dit zijn de voordelen van een mbo-opleiding.

Open dag bouw

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Locatie 

De bouwopleidingen van het Regio College worden gegeven in Zaandam (Jufferstraat 3). Een aantal bouwopleidingen worden gegeven in Edam (Nijverheidstraat 2).

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Metselaar 2 BBL/BOL Timmerman 2 BBL/BOL Allround metselaar 3 BBL Allround timmerman 3 BBL Vakopleiding timmerman 2,3 BBL Middenkaderfunctionaris bouw 4 BOL Technicus hout en restauratie 3 BOL/BBL Uitvoerder bouw/infra (bouw) 4 BBL Bouwkunde smart building 4 BOL Servicemedewerker gebouwen 2 BBL