Engineering

Technicus engineer aan het werk

Wat leer je tijdens de opleiding Engineering?

Als engineer ontwikkel je technisch, ruimtelijk en wiskundig inzicht. Je leert goed samenwerken in projecten en hebt een verantwoordelijkheidsgevoel. Als technicus leer je flink wat kerntaken op het gebied van robotica, elektrotechniek en werktuigbouw, je leert het opzetten van een project tot de realisatie ervan. Je denkt logisch na, kan zelfstandig werken en je bent communicatief goed ingesteld.

Als je bent opgeleid tot een goede engineer kun je aansturen, leidinggeven, beslissingen nemen, plannen en organiseren. 

Werken in de engineering

Met een BOL-opleiding als engineer kun je alle kanten op. Het is de manier om je op technisch en commercieel gebied te ontwikkelen tot allround vakman of specialist. Bijvoorbeeld in robotica, werktuigbouw of elektrotechniek.

De ontwikkelingen in de techniek gaan hard. Denk bijvoorbeeld aan robotisering en automatisering, zonne-energie of nieuwe manieren van duurzaam produceren. Als technicus word je bij veel dingen betrokken, zo ben je bezig als opzichter, begeleider, werkvoorbereider, tekenaar, onderhoud en calculator. Ook ben je verantwoordelijk voor de financiën van een project en onderhoud je contacten met opdrachtgevers, klanten en andere bedrijven.

Met je diploma heb je alle kans een baan te vinden die direct aansluit bij je opleiding. Je kunt ook verder gaan met een hbo-opleiding, vaak kun je dan een verkort traject volgen.

Vakrichtingen

Er zijn drie vakrichtingen binnen Enigneering: robotica, elektrotechniek en werktuigbouw. Je hoeft niet meteen te kiezen voor een richting: pas na periode 1 in het eerste jaar maak je een definitieve keuze. Liever BBL? Met een geschikte vooropleiding en leerwerkplek kun je de opleiding tot enigeer ook in de BBL-variant volgen.

Open dag Engineering opleiding

Heb je interesse in deze opleiding, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en schrijf je in.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Robotica engineer 4 BOL Elektrotechnisch engineer 4 BOL/BBL Werktuigbouwkundig engineer 4 BOL/BBL