Technicus engineering

Technicus engineer aan het werk

Wat leer je tijdens de opleiding technicus engineering?

Tijdens de opleiding tot technicus engineer ontwikkel je je technisch, ruimtelijk en wiskundig inzicht. Je krijgt theorie over robotica, elektrotechniek en werktuigbouw. Daarnaast leer je samenwerken in projecten, om te gaan met verantwoordelijkheid. Je denkt logisch na, kan zelfstandig werken en je bent communicatief.

In de opleiding Technicus engineering leer je meer over uitvoerende taken zoals ontwerpen, testen, modificeren en onderhoudswerkzaamheden maar ook coördinerende taken zoals aansturen, leidinggeven, beslissingen nemen, plannen en organiseren. 

Werken in de engineering

Met een technicus engineering opleiding kun je alle kanten op. Het is de manier om je op technisch en commercieel gebied te ontwikkelen tot allround vakman of specialist.

De ontwikkelingen in de techniek gaan hard. Denk bijvoorbeeld aan robotisering en automatisering, zonne-energie of nieuwe manieren van duurzaam produceren. Als technicus word je bij veel dingen betrokken, zo ben je bezig als opzichter, begeleider, werkvoorbereider, tekenaar, onderhoud en calculator. Ook ben je verantwoordelijk voor de financiën van een project en onderhoud je contacten met opdrachtgevers, klanten en andere bedrijven.

Met je diploma heb je alle kans een baan te vinden die direct aansluit bij je opleiding. Je kunt ook verder gaan met een hbo-opleiding, vaak kun je dan een verkort traject volgen.

Vakrichtingen Engineering

Er zijn drie vakrichtingen binnen Technicus engineering: robotica-, elektrotechnisch- en werktuigbouw engineer. In het eerste leerjaar ontwikkel je de basiskennis en vaardigheden die een engineer nodig heeft. Aan het eind van het eerste jaar maak je de keuze voor de opleiding tehnicus engineering robotica-, elektrotechniek - of werktuigbouw.

Liever BBL? Met een geschikte vooropleiding en leerwerkplek kun je de opleiding tot technicus engineering ook in de BBL-variant volgen.

Van havo naar mbo

Voor veel havisten is het een logische stap: na de havo naar het hbo. Maar soms is een mbo-opleiding is een betere keuze. En je hoeft niet eens eerst de havo af te maken. Waarom zou je dat doen? Dit zijn de voordelen van een mbo-opleiding.

Open dag Technicus engineering

Heb je interesse in deze opleiding, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en schrijf je in.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Technicus engineering elektrotechniek 4 BOL/BBL Technicus engineering werktuigbouw 4 BOL/BBL Technicus engineering robotica 4 BOL