Retail, economie & administratie

Dit leer je in de sector retail, economie en administratie

Heb je een commerciële, dienstverlenende en klantgerichte instelling? Retail, economie en administratie biedt veel verschillende opleidingen. In deze sector word je wegwijs gemaakt in verschillende werkzaamheden, zoals het onderhouden van klantcontacten, de communicatie met leveranciers of het voeren van verkoopgesprekken. Kortom: werken in deze sector is boeiend en afwisselend!

Retail & ondernemen

Als retailmedewerker draait het allemaal om tevreden klanten. Omgaan met klanten, collega's en leveranciers, artikelen zo presenteren dat ze goed tot hun recht komen, de kassa bedienen, verkoopgesprekken voeren, leidinggeven - dit zijn werkzaamheden die bij je takenpakket (kunnen) behoren.

Economie

Wij leren je doelgroepen in kaart te brengen en trends te onderzoeken. Marketingplannen en -beleid te maken en te beoordelen. Met welke reclamestrategie je een product het best in de markt zet, hoe je social media inzet om jouw doelgroep snel te bereiken en hoe je (financiële) budgetten bewaakt. Ook leren we je om goed samen te werken en innovatief te zijn.

Administratie

Tijdens een administratie opleiding leer je plannen, organiseren en je zaken altijd administratief op orde te hebben. Daarnaast besteed je aandacht aan het verbeteren van jouw communicatieve vaardigheden. Ook kun je goed omgaan met sociale media en hou je van afwisseling in je werk.

Business school

Wil je een niveau 3 of 4 opleiding doen in deze sector? Dan kies je voor de Business school!

Op de Business school word je in het eerste half jaar klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Je volgt modules van verschillende opleidingen: je leert contact houden met klanten (telefoon, in het echt of via sociale media), je doet financiële en administratieve kennis op, je ontdekt meer over wet- en regelgeving en je leert hoe je diensten en producten onder aandacht kan brengen van klanten.

Meer over de Business school

 

mbo-opleiding-kledingwinkel-stage Retail & ondernemen mbo-opleiding-secretarieel-medewerker Administratieve dienstverlening
mbo-opleiding-directiesecretaresse-2 Management support mbo-opleiding-financieel-administratie Financieel-administratief
29 Juridische dienstverlening jonge mensen in vergadering Marketing & communicatie