Retail, economie & administratie

Heb je een commerciële, dienstverlenende en klantgerichte instelling? Retail, economie en administratie biedt veel verschillende opleidingen. In deze sector word je de wegwijs gemaakt in verschillende werkzaamheden, zoals het onderhouden van klantcontacten, de communicatie met leveranciers of het voeren van verkoopgesprekken. Kortom: werken in deze sector is boeiend en afwisselend!

Dit leer je in de sector retail, economie en administratie

Retail & ondernemen
Als retailmedewerker draait het allemaal om tevreden klanten. Omgaan met klanten, collega's en leveranciers, artikelen zo presenteren dat ze goed tot hun recht komen, de kassa bedienen, verkoopgesprekken voeren, leidinggeven - dit zijn werkzaamheden die bij je takenpakket (kunnen) behoren.

Economie
Wij leren je doelgroepen in kaart te brengen en trends te onderzoeken. Marketingplannen en -beleid te maken en te beoordelen. Met welke reclamestrategie je een product het best in de markt zet, hoe je social media inzet om jouw doelgroep snel te bereiken en hoe je (financiële) budgetten bewaakt. Ook leren we je om goed samen te werken en innovatief te zijn.

Administratie
Tijdens een administratie opleiding leer je plannen, organiseren en je zaken altijd administratief op orde te hebben. Daarnaast besteed je aandacht aan het verbeteren van jouw communicatieve vaardigheden. Ook kun je goed omgaan met sociale media en hou je van afwisseling in je werk.

Business School Business school  De Wereld Eent De wereld van Economie & toerisme
mbo-opleiding-kledingwinkel-stage Retail & ondernemen mbo-opleiding-secretarieel-medewerker Administratieve dienstverlening
mbo-opleiding-directiesecretaresse-2 Management support mbo-opleiding-financieel-administratie Financieel-administratief
29 Juridische dienstverlening jonge mensen in vergadering Marketing & communicatie