Motorvoertuigentechniek

Autotechnicus sleutelt aan de onderkant van een auto

Opleiding Motorvoertuigentechniek

Er rijden in Nederland miljoenen auto’s en vrachtwagens rond. Dit komt onder andere door de centrale ligging van ons land. Veel goederen worden aangevoerd via de havens en vanuit Nederland over de weg getransporteerd door heel Europa. Deze auto’s moeten allemaal veilig kunnen rijden. Net als de vele personen- en bedrijfsauto’s die dagelijks onderweg zijn. Reparatie en onderhoud, daar draait het om. In de autotechniek ben jij daar verantwoordelijk voor. Meestal werk je als automonteur in een garage, maar je kunt ook werken bij een gespecialiseerd bedrijf zoals banden- en wielenservice bedrijven.

Wat leer je tijdens de opleiding Motorvoertuigentechniek?

Tijdens de opleiding Motorvoertuigentechniek leer je het repareren van auto’s. Je leert het uitvoeren van een inspectie, het stellen van een diagnose, het uitvoeren van onderhoud en het monteren van accessoires. In de auto-industrie werk je niet alleen met diesel- en benzineauto's, maar ook met elektrische auto's. Er komt steeds meer ICT bij kijken.
In de motorvoertuigentechniek overleg je met de eigenaar van de auto. Je bespreekt eventuele problemen, stel je benodigde reparatie- en onderhoudswerkzaamheden vast en maakt een  kosten indicatie van een reparatie. Heb je al de nodige ervaring opgedaan als automonteur, maar wil je hogerop komen of verder specialiseren? Dan zijn er voldoende opleidingsmogelijkheden!

Kijk ook eens op de site van passion for power, over jouw toekomst in de wereld van cars, trucks en bikes, met informatie over alle branches, opleidingsinformatie en filmpjes. 

Open dag Motorvoertuigentechniek

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Locatie Motorvoertuigentechniek

De opleiding Motorvoertuigentechniek van het Regio College wordt gegeven in Zaandam. Het adres is Cypressehout 95.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen 2 BBL Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen 3 BOL/BBL Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen 4 BBL