Elektrotechniek

Werken in de elektrotechniek

Elektriciteit is niet weg te denken uit het dagelijks leven. Zonder elektriciteit geen licht, geen televisie, geen pc. Haperende verkeerslichten zorgen voor chaos op straat. Treinen die niet meer rijden vanwege een seinstoring, bruggen die niet meer open of dicht willen: het openbare leven zou stil komen te staan. Bedrijven hebben elektriciteit nodig om te kunnen produceren, ziekenhuizen beschikken over noodaggregaten voor het geval de stroom uitvalt. Als elektrotechnicus zorg je ervoor het goed en veilig aanleggen, onderhouden en beheren van al die kleine, grote en soms ingewikkelde elektrotechnische installaties.

Wat leer je als elektricien?

In de sector elektrotechniek kun je alle kanten op, je kunt kiezen voor een BBL of BOL opleiding op niveau 2, 3 en 4. Ook als je al een paar jaar ervaring hebt in de elektrotechniek zijn er volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Als student wil je alle kneepjes van het vak leren met de bijbehorende theorie. Tijdens je opleiding leer je stap voor stap hoe je elektronische installaties moet aanleggen, onderhouden en testen. Je leert werken met tekeningen en voorschriften en weet storingen te achterhalen. Je werkt zorgvuldig en houdt rekening met je eigen veiligheid en die van anderen. Als elektricien zijn er veel doorgroeimogelijkheden beschikbaar! 

Open dag Elektrotechniek

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Locatie Elektrotechniek

De opleiding Elektrotechniek van het Regio College wordt gegeven in Zaandam (adres is Cypressehout 99) en Edam (Nijverheidstraat 2).

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen 3 BBL/BOL Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving 3 BBL Eerste monteur elektrotechnische systemen (Mechatronica) 3 BBL Monteur elektrotechnische systemen (monteur mechatronica) 2 BBL/BOL Monteur elektrotechnische installaties 2 BBL/BOL Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving 4 BBL Technicus engineering elektrotechniek 4 BOL/BBL