BOL, niveau 2
Als medewerker facilitaire dienstverlening ben je breed inzetbaar. Of het nou gaat om een vergaderruimte klaarzetten, bestellingen opnemen voor de lunch, of ervoor zorgen dat de lampen in het pand worden gemaakt: jij bent van alle markten thuis. Ben jij dienstverlenend, flexibel en gastvrij en ben je altijd bereid iets voor een ander te doen? Dan is de opleiding tot medewerker facilitaire dienstverlening aan het Regio College zeker iets voor jou!
Wil je weten wat het werk van een medewerker facilitaire dienstverlening inhoud? Lees in dit beroepsprofiel alles over dit interessante beroep.
Tijdens de opleiding tot medewerker facilitaire dienstverlening leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan de slag te gaan als ondersteuner bij diverse bedrijven en organisaties. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet werkervaring op tijdens je stage (BOL).
Tijdens de opleiding leer je:
Je wordt geplaatst in de opleiding van je eerste keuze en gedurende het jaar onderzoek je welk uitstroomprofiel het beste bij je past. Medewerker recreatie en sport, Medewerker facilitaire dienstverlening of Helpende zorg en welzijn. Aan het begin van het basisjaar krijg je veel tijd om te onderzoeken welk werkgebied het beste bij jou past. Dit heet werkveld oriëntatie. Als dienstverlener ben je breed inzetbaar en kun je te maken krijgen met uiteenlopende doelgroepen: jonge kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen of mensen met een beperking. Je leert wat er allemaal bij komt kijken om met deze doelgroepen te werken. Na de werkveld oriëntatie start je met twee dagen stage per week. Daarnaast krijg je lessen in jouw vakgebied en algemene lessen als Nederlands, rekenen, burgerschap en gym.
In het eerste halfjaar leg je met je loopbaancoach vast welk uitstroomprofiel je hebt gekozen en hoe je je opleiding vervolgt.
Bij een BOL-opleiding ga je voor een groot gedeelte naar school en loop je daarnaast stage bij een erkend leerbedrijf. Je loopt zowel in het eerste als in het tweede leerjaar elke week stage.
Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit een aantal keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:
Na de opleiding tot medewerker facilitaire dienstverlening kun je een mbo-opleiding op niveau 3 gaan volgen.
Praktische informatieLet op: voor deze opleiding geldt op het moment een wachtlijst. Je kunt je wel aanmelden, maar dan kom je op een wachtlijst. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op via 075) 681 40 82. Wil je hulp bij het zoeken naar een alternatieve opleiding? Neem dan contact op met het Servicecentrum. Toelatingseisen
StartdatumAugustus Duur opleiding2 jaar (inclusief basisjaar) LocatiePurmerend Kosten opleiding
Meer uitleg over opleidingskosten vind je hier. |
Heb je interesse in de opleiding tot medewerker facilitaire dienstverlening, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de dienstverlenings-opleidingen en schrijf je in.