Versnelde opleidingen

Wil je een versnelde mbo-opleiding volgen? Bijvoorbeeld omdat je door wilt naar het hbo, of omdat je snel aan de slag wilt? Het Regio College heeft een groot aanbod versnelde mbo-opleidingen. Ook opleidingen die hier niet bij staan bieden soms mogelijkheden om ze versneld te volgen. Dat hangt dan af van je vooropleiding. Informeer hierover bij het Servicecentrum.

Versnelde opleiding

leerweg

 niveau

Specialist bedrijfsadministratie   

BOL   niveau 4
BOL   niveau 4 

Marketing & communicatie specialist

BOL   niveau 4 

Opticien

BBL  niveau 4
BOL/BBL  niveau 4
BOL   niveau 3

Expert IT-systems and devices

BOL  niveau 4

Softwaredeveloper

BOL   niveau 4 

Binnen twee jaar een diploma op zak

Bij het Regio College kun je verschillende opleidingen binnen twee jaar afronden. Er zijn twee grote verschillen met de driejarige opleiding: je begint al met examens in het eerste jaar en je loopt één keer stage in het tweede jaar. Daarnaast gaan we natuurlijk sneller door de stof heen.

BOL-of BBL-opleiding

BOL-opleiding

Bij een BOL opleiding ga je voor een groot gedeelte naar school en loop je daarnaast stage. In de eerste helft van je opleiding is dat twee dagen per week. In de tweede helft van je opleiding ga je drie dagen per week stagelopen. Je loopt stage op twee verschillende praktijkadressen.

BBL-opleiding

Bij een BBL-opleiding ga je een dag per week naar school (op vrijdag) en werk je minimaal twintig uur in de praktijk. Het is belangrijk dat je eerst op zoek gaat naar een baan, zodat jouw werkgever je kan aanmelden bij Regio College. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je hier.

Vervolgopleiding na de versnelde opleiding

Veel studenten kiezen voor een versnelde opleiding om vervolgens door te stromen naar het hbo. Het kan ook goed zijn dat je voor een versnelde opleiding kiest om sneller aan het werk te gaan of om door te stromen naar een andere mbo-opleiding. 

Praktische informatie 

Toelatingseisen

Wil je een versnelde mbo-opleiding volgen aan het Regio College, dan gelden dezelfde toelatingseisen als bij elke andere mbo-opleiding. Voor een versnelde mbo-opleiding niveau 4 moet je tenminste een mbo-diploma op niveau 2 of 3 of een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg (mavo) op zak hebben. Ook met een overgangsbewijs van 4 havo naar 5 havo of van 3 vwo naar 4 vwo kun je beginnen aan een versnelde opleiding.

Duur opleiding 

2 jaar.

Kosten opleiding 

Volg je een mbo-opleiding, dan zijn daar kosten aan verbonden. Allereerst betaal je les- of cursusgeld. Verder betaal je extra opleidingskosten voor leermiddelen die je nodig hebt, bijvoorbeeld boeken, materialen of een laptop. Tot slot zijn er vaak nog extra kosten.

Bekijk de opleidingskosten.

Open dag versnelde mbo-opleidingen

Heb je interesse in één van onze versnelde opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Schrijf je in voor de open dag.