Workshop Samen kiezen voor een mbo-opleiding

Workshop Samen Kiezen

Voor ouders én leerlingen in het vierde jaar van het vmbo die nog niet weten welke opleiding ze willen gaan volgen. 

Het kiezen van een passende vervolgopleiding is niet eenvoudig. Als ouder wil je je kind daarbij helpen, maar hoe doe je dat het best? Wat kun je doen om je kind gericht tot een keuze te laten komen? Welke vragen stel je daarbij en welke acties onderneem je?

Het Regio College organiseert speciaal voor ouders én hun kinderen de workshop 'Samen kiezen voor een mbo-opleiding.' De workshop is speciaal bedoeld voor ouders én leerlingen in het vierde jaar van het vmbo die nog niet weten welke opleiding ze willen gaan volgen. Tijdens de workshop gaat u interactief met uw kind aan de slag met het keuzeproces. Verder krijgt u praktische tips om uw kind beter te kunnen begeleiden bij het maken van een keuze voor een passende vervolgopleiding. De workshop wordt begeleid door deskundige medewerkers van het Servicecentrum van het Regio College. 

Voor alle duidelijkheid: de workshop gaat over het keuzeproces, gezien de beschikbare tijd kunnen we niet inhoudelijk op de verschillende opleidingen in gaan. Daarvoor bent u van harte welkom op een open dag.