Opleiding Marketing & communicatie

  • Marketing en communicatie studenten zijn met post-its in de weer

Veel bedrijven hebben een marketing-, communicatie- of verkoopafdeling. De werkzaamheden zijn gevarieerd, al draait het uiteindelijk allemaal om het aan de man brengen van producten of diensten. Op een marketingafdeling ben je vooral bezig met het verzamelen en/of analyseren van gegevens over de afzetmarkten van het bedrijf en over de concurrentie. Bij communicatie verzorg je productpresentaties en verkoopactiviteiten en assisteer je bij reclamecampagnes. Op de verkoopafdeling draait het allemaal om advies en verkoop. Ook leer je contact onderhouden met klanten en bedrijven. Werk je in de evenementenorganisatie, dan maak je checklists en controleer je of alles volgens planning verloopt. Je hebt vaak contact met opdrachtgevers en andere betrokken partijen, zoals gemeenten en leveranciers.

Wat leer je tijdens deze marketing en communicatie opleiding?

Als marketing- en communicatie medewerker ben je vaak in contact met mensen. Je leert initiatief nemen en jouw plannen en ideeën te uiten. Je bent commercieel ingesteld en hebt je zaakjes altijd administratief op orde. Je ontwikkelt jouw verkoop skills en onderhoud contact met klanten en bedrijven. Lijkt je dit leuk?  Dan is de marketing sector iets voor jou!

Open dag Marketing en Communicatie

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en schrijf je in.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Marketing & communication specialist 4 BOL Marketing & communicatie specialist versneld 4 BOL Turboroute marketing & communicatie 4