Menu
Mbo-opleidingen

Marketing en communicatie

  • Studenten marketing bezig met een project
  • Student geeft een presentatie
  • De turboroute is er voor ambitieuze studenten

Veel bedrijven hebben een marketing-, communicatie- of verkoopafdeling. De werkzaamheden zijn gevarieerd, al draait het uiteindelijk allemaal om het aan de man brengen van producten of diensten. Op een marketingafdeling verzamel en analyseer je gegevens over de afzetmarkten van het bedrijf en over de concurrentie. Bij communicatie verzorg je productpresentaties en verkoopactiviteiten en assisteer je bij reclamecampagnes. Op de verkoopafdeling draait het allemaal om advies en verkoop. Je onderhoudt contacten met klanten en bedrijven. Werk je in de evenementenorganisatie, dan maak je checklists en controleer je of alles volgens planning verloopt. Je hebt vaak contact met opdrachtgevers en andere betrokken partijen, zoals gemeentes en leveranciers.

Iets voor jou?

Heb jij je zaakjes altijd administratief op orde? Kun je je (huis)werk goed organiseren en plannen? En kun je je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken? Kun je goed omgaan met sociale media en hou je van afwisseling in je werk? Dan is werken als medewerker marketing en communicatie misschien iets voor jou. Ben je commercieel ingesteld, klantgericht en durf je initiatief te nemen? Kies dan voor een beroep in marketingcommunicatie.

 

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Turboroute economie 4 BOL Medewerker marketing en communicatie 4 BOL MHBO marketing en communicatie 4 BOL
"Het is een brede opleiding van twee jaar. Voor mij is het...
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag Kom naar de open dag21 november, van 18 tot 21 uurKom naar de open dagKom proefstuderenKom proefstuderenBrochure 2019-2020 downloadenBrochure 2019-2020 downloadenBrochure turboroute 2019-2020 downloadenBrochure turboroute 2019-2020 downloadenBrochure pre-hbo 2017-2018 downloadenBrochure pre-hbo 2017-2018 downloaden