Zorg en welzijn

Je wilt graag een opleiding in de zorg volgen, je vindt het leuk om met mensen te werken en je kunt je goed inleven in anderen. Lees hier meer over ons aanbod en ontdek welke Zorg opleiding bij je past.

Waarom opleiding Zorg en welzijn bij Regio College

  • Beroepsopleidingen die helemaal in het teken van de praktijk staan. Zo ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.
  • Onze mbo opleidingen staan zeer goed aangeschreven bij studenten en het bedrijfsleven.
  • Ruim aanbod aan zorg opleidingen op verschillende niveaus, waardoor je gemakkelijk kunt doorleren.
  • Past de opleiding toch niet bij je? Dan is het dankzij ons ruime aanbod mogelijk om te veranderen van opleiding.
  • Verkorte en op maat opleidingen mogelijk
  • Wil je doorstuderen op het hbo? Wij bieden versnelde opleidingen. 
Helpende-facilitair-1-MS
Doktersassistente-1-MS
Mbo-verpleegkundige-5-MS

Binnen verpleging en verzorging draaien je dagelijkse werkzaamheden om zorg verlenen aan mensen. Zo kun je aan de slag gaan als verpleegkundige, helpende zorg en welzijn, verzorgende-IG of gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie.

Ontdek de opleidingen

 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg 2 HP

In de maatschappelijke zorg kun je omgaan met mensen van alle leeftijden. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als begeleider gehandicaptenzorg of specifieke doelgroepen. Je ondersteunt mensen in hun dagelijkse leven, zoals het huishouden, bij hun werkzaamheden en vrije tijd.

Ontdek de opleidingen

 Pedagogisch Medewerker Kinderopvang 7 HP

Als pedagogisch medewerker kun je werken met mensen van verschillende leeftijden. Je begeleidt mensen met het optimaal functioneren in hun leefomgeving. Dit doe je bijvoorbeeld bij een kinderopvang, in het onderwijs of bij instellingen. 

Ontdek de opleidingen

Onderwijsassistent-1-DM

Als onderwijsassistent ga je werken met kinderen van de basis- of middelbare school. Je ondersteunt de juffen en meesters bij knutselles, geeft extra aandacht aan kinderen die dat nodig hebben, helpt je bij sportdagen en allerlei andere taken.

Ontdek de opleiding