Menu
Mbo-opleidingen

Optiek

  • Bekijk de opleidingsfilm Optiek
    Bekijk de opleidingsfilm Optiek

Of het nu gaat om een correctiebril of om een zonnebril: een bril is mode. Gelukkig maar, want 53% van de Nederlanders heeft een bril of contactlenzen. Merken zoals Gucci, Prada en Dolce & Gabbana hebben twee keer per jaar een nieuwe collectie brillen. Die vind je bij de opticien. De optiekbranche doet het goed. Met een diploma Opticien of Allround medewerker optiekĀ op zak is jouw kans op een baan dan ook groot. Na het behalen van je diploma kun je je verder specialiseren, bijvoorbeeld tot contactlensspecialist.

Iets voor jou?

Je hebt gevoel voor stijl en mode en bent goed op de hoogte van de laatste trends. Je bent sociaal. Je bent commercieel ingesteld. Je wilt graag verkopen en bent altijd op zoek naar nieuwe kansen. Een tevreden klant, dat is jouw doel. Het leukste is als je iemand goed hebt kunnen adviseren. Daarnaast heb je gevoel voor techniek en kun je goed rekenen. Je moet namelijk brillen repareren en oogmetingen doen. Je kunt goed met apparaten omgaan en je bent netjes. De winkel moet er altijd tiptop uitzien.

Maatwerk

Het Regio College biedt de opticienopleidingen voor groepen ook op maat aan, waarbij niveau en inhoud naar behoefte worden aangepast. Voor meer informatie over onze maatwerkopleidingen kunt u contact opnemen met het Servicecentrum.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Allround medewerker optiek 3 BBL Opticien 4 BBL
Opticien aan het werk
Ik doe de inkoop, administratie, oogmetingen en natuurlijk...
Deelnemer aan het werk in Optiek
Rowan Bijl werkt bij een optiek in Zaandam.
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag 24 januari open dag24 januari open dagKom proefstuderenKom proefstuderenBrochure 2018-2019 downloadenBrochure 2018-2019 downloadenEen dag bij het Regio CollegeEen dag bij het Regio College