Menu
Mbo-opleidingen

Optiek

  • Bekijk de opleidingsfilm Optiek
    Bekijk de opleidingsfilm Optiek

Of het nu gaat om een correctiebril of om een zonnebril: een bril is mode. Gelukkig maar, want 61% van de Nederlanders heeft een bril of contactlenzen. Merken zoals Gucci, Prada en Dolce & Gabbana hebben twee keer per jaar een nieuwe collectie brillen. Die vind je bij de opticien. De optiekbranche doet het goed. Met een diploma Opticien of Allround medewerker optiek op zak is jouw kans op een baan dan ook groot. Na het behalen van je diploma kun je je verder specialiseren, bijvoorbeeld tot contactlensspecialist of optometrist.

Iets voor jou?

Je hebt gevoel voor stijl, mode én techniek. Je vind het leuk om klanten te adviseren, problemen op te lossen en je kunt commercieel denken. Je wilt graag leren om met meetapparatuur om te gaan.

Versnelde optiekopleiding

Je kunt onze optiekopleidingen ook versneld afronden. Dat is afhankelijk van je vooropleiding en ervaring. Informeer hiernaar bij het Servicecentrum.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Allround medewerker optiek 3 BBL/BOL Opticien 4 BBL
Opticien aan het werk
Ik doe de inkoop, administratie, oogmetingen en natuurlijk...
Deelnemer aan het werk in Optiek
Rowan Bijl werkt bij een optiek in Zaandam.
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag On- en offline. Meld je aan!On- en offline. Meld je aan!Brochure 2021-2022 downloadenBrochure 2021-2022 downloaden