Optiek

  • Opticien past een bril bij een klant

Of het nu gaat om een correctiebril of om een zonnebril: een bril is mode. Gelukkig maar, want 61% van de Nederlanders heeft een bril of contactlenzen. Merken zoals Gucci, Prada en Dolce & Gabbana hebben twee keer per jaar een nieuwe collectie brillen. Die vind je bij de opticien. De optiekbranche doet het goed. Met een diploma Opticien of Allround medewerker optiek op zak is jouw kans op een baan dan ook groot. Na het behalen van je diploma kun je je verder specialiseren, bijvoorbeeld tot contactlensspecialist of optometrist.

Iets voor jou?

Je hebt gevoel voor stijl, mode én techniek. Je vindt het leuk om klanten te adviseren, problemen op te lossen en je kunt commercieel denken. Je wilt graag leren om met meetapparatuur om te gaan.

Versnelde optiekopleiding

Je kunt onze optiek opleidingen ook versneld afronden. Dat is afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.

Aanvullende opleiding Contactlensspecialist

De afdeling Optiek van het Regio College biedt naast de mbo-opleidingen, de opleiding Contactlensspecialist. De opleiding is bedoeld als aanvulling op de opleiding Opticien, niveau 4. De lessen en het materiaal worden verzorgd door ervaren en gediplomeerde praktijkdocenten. Uiteraard beschikken we over een compleet ingericht praktijklokaal en zes refractieruimtes. Meer informatie over de opleiding Contactlensspecialist. 

Locatie optiek-opleidingen

Alle optiek-opleidingen van het Regio College worden gegeven in Zaandam. Het adres is Cypressehout 99.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Allround medewerker optiek 3 BBL Opticien 4 BBL
Wat kun je nu eigenlijk met een Optiek diploma?...