Menu
Mbo-opleidingen

Mechanisch operator A

BBL, niveau 2

  • De operator A controleert of de laklagen goed zijn aangebracht op het linoleum.
De grondstoffen en producten die de procesindustrie maakt, zijn in ons dagelijks leven niet weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan cacao, papier of medicijnen. Vreemd als deze zaken er niet meer zijn, toch? Er is dan ook veel behoefte aan professionele medewer-
kers (operators) die de procesindustrie in goede banen leiden. Wil jij alles weten over het verloop van (geautomatiseerde) productieprocessen? Dan is de opleiding tot mechanisch operator echt iets voor jou.
Keurmerk


Als mechanisch operator A:

ben je gespecialiseerd in de werking en het onderhoud van machines in de fabriek. Je lost storingen op en past machines aan als dat nodig is. Je bent daarom goed in staat om instructies en voorschriften nauwkeurig te volgen.

Waar werk je?

Als mechanisch operator A kun je aan de slag bij allerlei bedrijven in de procesindustrie, zoals bij papierproducenten en voedingsmiddelenbedrijven, of in de metaalproductenindustrie, de farmaceutische industrie, chemische industrie of tapijtindustrie.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je werkt minimaal twintig uur per week bij een erkend leerbedrijf in de procestechniek. Je gaat één dag per week naar school bij het Regio College, of één week in de vijf weken. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op of www.stagemarkt.nl.

Opbouw opleding

Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als beginnend mechanisch operator A leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.

Verder leren?

Een mogelijke vervolgopleiding is de mbo-opleiding Mechanisch operator B niveau 3.

Toelatingseisen

  • vmbo-diploma bl, bij voorkeur met wiskunde of natuur- en scheikunde 1; 
  • entreediploma niveau 1 of een gelijkwaardig diploma.

Startdatum

Augustus

Duur

2 jaar

Plaats

Zaandam

Opleidingskosten

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde cursusgeld;
  • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 160;
  • de kosten van het lesmateriaal bedragen ± € 1500;
  • er is een vrijwillige bijdrage van € 25.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!Kevin Hoffer, Operator CUitblinker 2017Kevin Hoffer, Operator CBrochure procestechniek 2020-2021 downloadenBrochure procestechniek 2020-2021 downloaden

Deze opleiding in cijfers *


* Afkomstig van de overheid. Deze cijfers worden     twee keer per jaar vernieuwd.