Flexibel onderwijs PMK/GPM

BBL, niveau 3,4

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Pedagogisch medewerker kinderopvang 3 & Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4

 

Wat is flexibel onderwijs?

Onderwijs volgen in je eigen tempo, dat doe je bij onze flexibele BBL-opleiding. Tijdens de tweejarige opleidingen Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 bereiden wij je voor op het werken met kinderen. Je ontdekt hoe het is om op een kinderopvang en/of een school te werken. De opleidingen zijn flexibel, dat betekent dat jij zelf je werktempo bepaalt. Versnellen en dus eerder je diploma halen is mogelijk, maar zelf kiezen of je een module eerder wilt afronden, kan ook. Is flexibel onderwijs wat voor jou? Kom langs en stel je eigen leerpad samen! 

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Opvoeden is een uitdaging. Pedagogisch medewerkers zijn in onze maatschappij daarom van grote waarde. De opleiding Pedagogisch medewerker is dé opleiding als je in de kinderopvang aan de slag wilt gaan. Tijdens de opleiding ga je je verdiepen in de ontwikkeling van personen van 0 tot 12 jaar en leer je leer- en gedragsproblemen te herkennen en te begeleiden. Op deze manier help je kinderen zich te ontwikkelingen op communicatief, taalkundig en sociaal vlak. Als je kiest voor een opleiding in de kinderopvang en het goed uitvoert, zorg je ervoor dat kinderen een fijne plek hebben om te leren en te spelen. Je begeleidt kinderen op bijvoorbeeld peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. Dat kunnen ook kinderen met problemen zijn. Jij bent in die omgeving hun steun en toeverlaat. Werk je graag met kinderen en wil je een verschil maken in hun leven? Dan is de opleiding Pedagogisch medewerker jou op het lijf geschreven!

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

  • Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker doe je hetzelfde werk als de pedagogisch medewerker kinderopvang;

En daarnaast:

  • Begeleid je kinderen met ontwikkelingsachterstanden; 
  • Ben je aanspreekpunt voor ouders, collega’s en externe betrokkenen bij de begeleiding van kinderen met specifieke begeleidingsbehoeften;
  • Vervul je een aansturende en begeleidende rol voor collega's;
  • Voer je coördinerende taken uit..

Praktische informatie

Toelatingseisen

  • Voor BBL is de adviesleeftijd 18 jaar of ouder en werk je minimaal 16 uur per week bij een BSO of 20 uur bij een geaccrediteerde kinderopvang. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een werkplek en het maken van afspraken met je werkgever over het volgen van de opleiding e.d.
  • Een vmbo-diploma kl, gl of tl;
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
  • Een mbo-diploma niveau 2;

Startdatum

Januari en september

Duur

Flexibel

Plaats

Purmerend

Opleidingskosten

  • Heb je nog geen laptop? Dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier. 

Open dag Pedagogisch medewerker kinderopvang & Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Heb je interesse in de opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang of de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de pedagogische  opleidingen en meld je aan.