Menu
Mbo-opleidingen

Allround vakman gww (grond-, water- en wegenbouw)

BBL, niveau 3

  • De rioleringswerkers leggen een betonnen riolering aan in een sleuf.
Nederland is een klein land met heel veel wegen, waar bijvoorbeeld automobilisten fors gebruik van maken. Die wegen moeten dus vakkundig zijn aangelegd om jarenlang in een goede staat te blijven. Dit geldt natuurlijk ook voor grondwerken en rioleringen. Topopleiding Mbo RGB

Gaat de kwaliteit van onze wegen je aan het hart en ben je gefascineerd door de Nederlandse infrastructuur? Dan is de opleiding tot Allround vakman gww zeker iets voor jou.

Als allround vakman gww:

  • doe je hetzelfde werk als vakman gww;
  • moet je goed kunnen samenwerken en om kunnen gaan met machines en gereedschap;
  • verdeel je de werkzaamheden en instrueer je collega's;
  • zorg je ervoor dat iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt;
  • geef je aanwijzingen aan de machinisten die de machines bedienen. 

Waar werk je?

Als je de opleiding tot allround vakman gww succesvol hebt afgerond, kun je aan het werk bij aannemers in de infrastructuur. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld overheden zoals Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en gemeentes. Ook kun je aan de slag bij nutsbedrijven, havenbedrijven, Schiphol, kleinere bedrijven en particulieren.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je werkt drie of vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf in de infra en je gaat acht uur per week naar school bij het Regio College. Ben je ouder dan 23 jaar of in het bezit van een startkwalificatie, dan kun je ook 's avonds naar school. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.volandis.nl of www.stagemarkt.nl.

Keuzedelen

Keuzedelen vormen een verplicht onderdeel van je opleiding. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als beginnend allround vakman gww leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.

Verder leren?

Heb je al veel ervaring en wil je doorleren? Een mogelijke vervolgopleiding is dan uitvoerder bouw en infra niveau 4. 

Toelatingseisen

Je kunt instromen met een mbo-diploma Vakman gww niveau 2 of een vergelijkbaar mbo-diploma op niveau 2. Ook andere vooropleidingen zijn mogelijk.

Startdatum

De BBL-opleidingen in de infra kennen een flexibele instroom. Dat betekent dat je op elk gewenst moment met je opleiding kunt beginnen.

Duur

2 jaar

Plaats

Heerhugowaard

Opleidingskosten:

  • Vanaf 18 jaar betaal je cursusgeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 580.
  • De vrijwillige bijdrage is € 25.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!Brochure 2020-2021 downloadenBrochure 2020-2021 downloadenStichting voor infra-branche NHStichting voor infra-branche NH