Menu
Mbo-opleidingen

Leidinggevende events, leisure & hospitality

BOL, niveau 4

Basisjaar

De opleiding begint met een algemeen basisjaar Toerisme (travel, leisure & hospitality en luchtvaartdienstverlening). Door middel van diverse projecten maak je kennis met de verschillende richtingen. Na het eerste jaar kies je definitief een richting.


Wil je doorgroeien in de toeristische sector? Ben je gastvrij en klantgericht en heb je daarnaast commercieel inzicht? Bezit je bovendien leidinggevende kwaliteiten? Dan is de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality een goede keus.

Als leidinggevende events, leisure & hospitality:

  • doe je hetzelfde uitvoerende werk als de zelfstandig medewerker;
  • heb je daarnaast een leidinggevende rol. Je geeft leiding aan een team en plant en verdeelt de werkzaamheden;
  • ben je organisatorisch sterk. Ook heb je ook voor trends en ontwikkelingen in het toerisme en vertaalt die naar nieuwe activiteiten, arrangementen of evenementen;
  • maak je begrotingen en bewaak je het budget. Kortom: jij hebt overzicht, evalueert, bedenkt, plant vooruit en stuurt het team aan zodat het bedrijf loopt en de gast optimaal centraal kan staan en genieten!

Waar werk je?

Als leidinggevende events, leisure & hospitality kun je overal aan de slag waar recreatieactiviteiten worden aangeboden, bijvoorbeeld bij een recreatiebedrijf, op een camping, een bungalowpark of in een hotel. Maar je kunt ook werkzaam zijn bij indoor- en outdoorcentra, sportbedrijven of attractieparken.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Aan het eind van het tweede jaar loop je vijf maanden stage in de zomer. In het derde jaar loop je vijf maanden stage in de winter. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Keuzedelen

Keuzedelen vormen een verplicht onderdeel van je opleiding. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als beginnend leidinggevende leisure & hospitality leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.

Verder leren?

Je kunt verder studeren aan het hbo. Mogelijke vervolgopleidingen zijn de HTRO (Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs), vrijetijds-/hotelmanagement, Facility/Leisure/Tourism/Event management, Hogere hotelschool, Nationale hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV).

Toelatingseisen

 • vmbo-diploma kl, gl of tl;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • mbo-diploma niveau 2 of 3, bij voorkeur van een vergelijkbare vooropleiding.

Startdatum

Augustus

Duur

3 jaar (inclusief basisjaar). Met een mbo-diploma toerisme niveau 3 duurt deze opleiding één jaar.

Plaats

Zaandam

Opleidingskosten:

 • Vanaf 18 jaar betaal je lesgeld. Dit is wettelijk verplicht.
 • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 450 per leerjaar.
 • De kosten voor studiereizen (onder voorbehoud) zijn ongeveer € 270 per reis.
 • Aan representatieve kleding ben je ongeveer € 160 kwijt (exclusief schoenen). 
 • De vrijwillige bijdrage voor extra activiteiten bedraagt € 75.
 • Heb je nog geen laptop, dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

 

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure downloadenBrochure downloaden Meld je aan voor proefstuderenMeld je aan voor proefstuderenBrochure 2021-2022 downloadenBrochure 2021-2022 downloaden

Deze opleiding in cijfers *


* Afkomstig van de overheid. Deze cijfers worden     twee keer per jaar vernieuwd.